söndag 30 augusti 2009

Grupper på Facebook

Gick igenom mina grupper som jag har på FB, och det är många! Varför är jag då med i så många och har jag någon nytta av dem?
En del är jag med för att stödja en speciell fråga som 100 Million Facebook members för Democracy Iran, en del grupper är jag med i för att de är roliga som Stödgrupp för Facebookmissbrukare och en del för att få information om poltiska frågor, som Ja till EU och HBT-liberaler.

Mina grupper som är globala är dels den som finns ovan dels Ge liv åt barns drömmar, Make Noise för Free Shoice, Wake up Sweden - öppna ögonen för verkligheten och Feed a Child with a Click.
Här hoppas jag att jag stödjer de krafter som finns ute i världen, precis som jag gör med mitt medlemsskap i Rädda Barnen, Plan och IM. För som kommunpolitiker är det svårt att driva internaionella frågor, för mycket av kraften läggs på de lokala problem som uppstår när ex. inte pengarna inte riktigt räcker längre.

Men genom att på min fritid lägga energi på globala och på mer familjära intressen så tror jag att jag vidgar mitt kunnande och blir en bättre politiker i kommunala frågor.

Läste i Corren igår om den Stödgalan som skulle bli under dagen för Skateistan (skateboard i Afghanistan) och det projekt som Oliver Percovich har startat. Oliver lär barnen i Kabul att åka skateboard för att hålla dem borta från droger. Projektet har nu hållit på i två år och har idag en anställd. I reportaget så finns Hadissa, en av de få tjejer som fått tillstånd av sina föräldrar att skejta med Skateistan - fram tills hon kommer in i puberteten, för där är det stopp.

Jag skulle vilja att fler engagerar sig!/Carina

2 kommentarer:

Mikael Kamfjord sa...

Jag känner mig verkligen stolt över att du tar upp "Stödgruppen för facebookmissbrukare", denna lite förbisedda grupp som kanske behöver lanseras mer ;)
Men, på ett mer allvarligt plan, det är oerhört vilken fantastisk möjlighet man har att vara med och visa sina ståndpunkter på FB.

Carina Boberg sa...

håller med/Carina