lördag 8 augusti 2009

Sommar i Sverige

Visst är det underbart att vara kvar i Sverige under sommaren. Har inget behov av att åka på någon charterresa, och ska jag resa så blir det till Norge!

Under många år åkte vi runt i Sverige med husvagn, men sedan sommaren 2001 så är det vandrarhem som gäller. Sista två somrarna har det blivit lite mer i Stockholmstrakterna, men det kan bero på äldsta dottern som bor i Tyresö.
Nu ska yngsta dottern börja plugga på Gotland, så då får man till fälle att lära känna ön ännu bättre! För det är oftast genom släkt och vänner som man lär känna sitt eget land.

När vi hade husvagn så kunde vi planera vilket län vi skulle besöka, och oftast blev det besök på de platser som vi hade tänkt och ibland inte. En fördel med husvagn!
De sista åren, med vandrarhem, måste man planera lite bättre om man vill veta om man har rum eller inte. Men det är ju också lite av tjusningen - att bara åka iväg och se vart man hamnar.

Nu är sommarlovet snart slut, både skolan och politiken börjar nästa vecka. Har varit ett bra lov - lärt mig att blogga, lärt känna många folkpartiser ute i landet genom facebook och det viktigaste, hunnit umgås med familjen.

Önskar er alla en skön helg/Carina

2 kommentarer:

Magnus Höijer sa...

Varför Norge? Maten är dubbelt så dyr och häften så god.

Magnus

http://magnusieuropa.blogspot.com/

Carina Boberg sa...

Naturen, Magnus!
Vet att maten är dyr och inte så god, men det kan man fixa genom att ta med sig några burkar.
Men naturen hittar du inte här.

Mvh Carina