onsdag 22 september 2010

Se till individen utifrån deras eget perspektiv

Så står det på mitt flygblad!

Oavsett om Du kommer från annat land, är homosexuell eller har ett funktionshinder så är Du, som person, lika mycket värd som jag eller alla andra som finns här omkring oss!

Jag kommer att fortsätta kämpa mot rasism, precis som jag har gjort i många år, och det är inget som kommer att sluta nu när valet är klart.

Jag har stått på Trädgårdstorget och pratat inför linköpingsbor hur viktigt det är med demokratin. Jag har vänt mig både mot Ohlyansen men även mot de krafter som som nu kommit in i många fullmäktige - men inte så mycket som jag nu skulle ha velat.

Så jag får, tillsammans med många andra andra, rannsaka mig själv!

Men jag har iallafall fört en liten kamp här på bloggen - och fått en del lustiga kommentarer (ej publicerade!)

Jag är socialliberal och för mig är individen och samhället utifrån ett demokratiskt perspektiv grundläggande för min vardag.

I dagens Corren så har Erik Wallsten skrivit om islameringshotet som Sverigedemokraterna för fram.
"Har jag eller någon i min familj någonsin utsatts för konverteringsförsök från muslimskt håll? Nej, inte i närheten...........har jag känt mig rädd för jihad och inbördeskrig? Nej."

I dagens Corren så fanns även denna debattartikel med:
"Kära politiker,

Jag fattar pennan för att det är det enda som ger mig utlopp för min frustration och ledsamhet.

Drygt 300 000 väljare i vårt land har funnit tröst och tilltro i ett parti som Sverigedemokraterna.

Det är dags att agera gemensamt i samhällets alla delar. SD:s väljare har något att säga oss och vi måste lyssna för att kunna förebygga och förändra. De är missnöjda, de är förbisedda och de saknar inblick i det välfärdssamhälle som vi gemensamt byggt upp.

Det är inte bara SD vi ska förebygga utan deras väljare vi ska övertyga om att det finns lösningar och det finns de som bryr sig på riktigt.

Vi var alla förlorare igår när vi bevittnade det vi aldrig trodde skulle inträffa. Men vi har fått ett unikt facit i hand på vad som händer i samhället och vad det är som ligger och gror i så många folkhem.

I mitt arbete möter jag dagligen ungdomar som ser sig som förkastade. Många gånger handlar det om att de inte förstår och ingen har förklarat hur allt hänger ihop och hur man bygger sin egen skyddslina utan att missunna någon annan deras.

I valtiderna såg vi mer av politikerna än vad vi sett de senaste två åren. Det faller sig naturligt att ni träder fram mer i slutspurten men det rättfärdigar inte att ni inte syns i verkligheten där ni behövs.

Jag fattar mig kort och vill härmed uppmana er att från och med idag agera tillsammans med alla oss. Ni har ett löfte att hålla till alla era väljare där era partiledare lovade att skydda Sverige från ett främlingsfientligt intrång och samarbete med denna propaganda parti. Det är dags att synas och höras på allvar.

Tror att det behövs en förlängning av valrörelsen där ni fortsätter att möta organisationer, arbetsplatser och media med er politiska agenda. Allmänheten måste se och höra er men viktigast av allt är att de blir sedda tillbaka.

Med vänlig hälsning Azadeh Pendari"


Som avslutning så hoppas jag att ni ställer upp som stöd för vår kamp mot intolerans och odemokratiskt synsätt/Carina

4 kommentarer:

Ramesh sa...

Självklart måste vi bekämpa rasismen men jag tror inte att det enda anledningen till varför SD har fått 300 000 röster är hat till invandrare. Vardagsrasism existerar och den finns närmare oss än vi ibland vill inse. De som har problem med invandrare har det oavsett vad de gör: Om invandrare jobbar och bidrar till samhället så säger främlingsfientliga "de tar våra jobb när våra ungdomar går arbetslösa" och om invandrarna inte jobbar så heter det "de glider på samhället".... När det gäller främlingsfientliga finns det inga rätt eller fel när det gäller invandrare!
Jag tycker inte att det är det som är det största problemet här och nu! Jag tror inte att antalet främlingsfientliga är så många jämfört med dem som tycker att vi inte har eller har haft ngn riktigt integrationspolitik eller de som tycker att vi ibland glömmer värna om den svenska kulturen när man strävar efter att värna om alla andras kultur och seder.
Det finns vissa saker som retar den vanlige svensken som inte hatar invandrare och inte är främlingsfientlig men tycker att invandrarpolitiken sköts väldigt dåligt! Det påpekas gång på gång att ingen vågar säga ngt för att få rasiststämplen och jag håller med dem. Det finns människor som inte vågar tycka att nationalsången är fin, inte vågar hänga ut svenska flagan i rädsla för att ses som rasist, inte vågar kräva att invandrare ska lära sig svenska, inte vågar att kräva en handslag när de hälsar på en muslimsk man osv. Den listan kan bli hur lång som helst. Det pratas om allt det här på allas arbetsplatser. De är inte främlingsfientliga utan vill ha samma hänsynstagande och samma rättigheter som vi visar invandrarna! Det är det som måste ändras, det är det som kan skapa problem och leda till främlingsfientligt! Vi måste skapa ett samhälle där den vanlige svensken vågar prata och tycka utan att behöva kallas rasist eller fördomsfull!
Ingen av de etablerade partierna tog upp integrationspolitiken i valrörelsen och det anser jag beror på att alla fiskade efter röster från invandrarna!
Fokuserar vi oss på rasismen och SD nu så vinner de ännu mer eftersom de är de enda som vågar säga ngt om invandrarna hur korkade deras åsikter må vara!
Jag tycker att vi ska fokusera oss på integrationspolitiken och invandrarpolitiken för att då har vi hjälpt alla i samhället och bekämpat rasismen på långsikt!

Med vänliga hälsningar // Ramesh Zarenoe

Ramesh sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
cb sa...

Hej Ramesh
Håller med!
Vi/du och jag/vi alla ska fortsätta jobba utifrån en fungerande integrations- och invandringspolitik.
Och det måste vi folkpartister nog kunna ta till oss att vi har lyft frågan, för det är också en kommentar som jag fått på arbetsplatsen att vi vågar lyfta frågan.

Ska fortsätta arbeta med frågorna och hoppas på ditt stöd.

Kram Carina

cb sa...

Hej
Har tagit bort en kommentar, som var dubblerad!
Fått in Ramesh två gånger - ska nu bara kolla att det funkar!
Annars får jag lägga in den igen,men då bara i enkelform

Mvh Carina