onsdag 10 november 2010

Varför blir man politiker?

Är det för att man vill ha ett jobb eller är det för att man vill få ett uppdrag?

Följer de olika partiernas nomineringsmöte och resultaten av valen och fördelning av poster.

Roland gillar inte att kommunalrådet har ordförandepost - finns olika åsikter om det! Jag tycker nog att det är bra om man har en koppling mellan rotelansvar och ordförandeposten!

Blir det mindre uppdrag till fritidspolitikerna för att det blir fler kommunalråd - är det inte tvärtom? Det blir ju inte fler tjänster, men däremot fler huvuden - och det är bra!

Uppdragen har ändå minskat eftersom Kollektivtrafiknämnden har gått upp i Samhällsbyggnadsnämnden och Miljönämnden och Byggnämnden är nu en nämnd ihop. Men det är fortfarande många uppdrag kvar....och detta om politisk sekreterare så är det nog bara (C) som är emot detta!

Ann-Cathrine har fått ett uppdrag mindre, så är livet i politiken! Det är svårt att gå tillbaks till jobbet på 25% - men det finns så mycket annat man kan göra här i livet!
En kommunalråds arbetstid är inte 40 timmar/vecka utan mer 60 timmar - så nu finns det kanske tid för lite fritid också........

Har själv jobbat 40 % under två läsår och det är nog gränsen för att kunna göra ett bra jobb som lärare.

Jakob berättar att det blir fyra kommunalråd för (S), där Lena har gått ner i tjänst för att kunna fördela ansvaret på fler personer.
Bra med lite fördelningar mellan fler personer - varför ska en person jobba 200 % och bränna ut sig totalt?

Min rubrik - varför blir man politiker - funderat mycket på detta!
Har under dessa 8 år, som jag har varit fritidspolitiker, tyvärr mött personer som tror att man söker till ett jobb ... eller att vi i partiet ska lösa deras jobbproblem...eller att det räcker att bli med i parti så kan man få en massa uppdrag!

Skulle nog kunna skriva en avhandling om detta, men jag vet vad jag vill!

Jag är lärare men har politiska uppdrag som linköpingsborna och folkpartiet har gett mig förtroendet att utföra.
Men mitt jobb som lärare är min bas och för mig är det viktigt att ha kontakt med verkligheten och kunna förankra det politiska livet.

Ska nästa gång skriva om Vretagymnasiets planer för flytten - om det inte kommer något annat emellan.......

/Carina

Inga kommentarer: