söndag 17 juli 2011

Nostalgidagar


Har suttit med min farbror nu i tre dagar och gått igenom gamla tidningsurklipp och fotografier - gjort en nostalgiresa.......

Min farbror utvandrade till Mexico 1961 och är fortfarande bofast där. Men med regelbundenhet kommit "hem" till Sverige och släkten. Senast var han här 2002 och sedan dess har både pappa och mamma gått bort - därför en nostalgiresa!

Mamma gick bort 2007 (pappa 2003) och i samband med bouppdelningen så packades alla foto och tidningsurklipp ner i ett antal flyttkartonger, och sedan stod de i en källare...men för snart två år sedan fick jag en förfrågan på Facebook.

Min kusins fru skickade en vänförfrågan till mig (min kusin är son till min farbror och har med andra ord bott en period i Mexico). En ny värld öppnade sig med denna vänförfrågan (tack Carina) för genom detta fick jag även kontakt med den släkt som jag nu har i Mexico - och foto från min farbrors hem. Och detta ledde i sin tur till att dessa kartonger, som jag skrev om ovan, nu äntligen kom upp ur sitt förråd!

Dessa album, med en massa minne, är nu till största del bevarade hemma hos mig, och därför ett antal nostaligdagar här med min farbor. För han kunde berätta om fotona - sådant som jag glömt bort/inte frågat mamma eller pappa om - ett stort tack Lars!

Passade även på att fråga honom, eftersom vi hittade en tidningsartikel, om hans flytt till Mexico. I artikeln blev både hans fd. fru och min jämnåriga kusin (som inte var så glad över att behöva lämna sin Tant Johansson (han var 5 år!) intervjuade och hr Lürén, som de skrev på den tiden, fick berätta om den kommande framtiden.

1988 var mina föräldrar över till den mexikanska släkten och firade jul/nyår - ett särskilt fotoalbum från den resan granskades extra noga nu! Vilken tur att man har riktiga foton att titta och prata om - men vi har även tittat på foton på Facebook för att visa Lars mina döttrars hemorter (Tyresö och Visby).

Summering av detta inlägg - vi är en familj som har släkt överallt i världen (jag och min man), det är bra att spara gamla foton/tidningartiklar för det finns så mycket minnen och jag har ännu inte varit i Mexico..........

/Carina

Inga kommentarer: