lördag 4 juli 2009

Alkohol

I går på nyheterna så rapporterade man från Almedalen, som man har gjort hela veckan, men idag även av Almedalens baksida. Jag har aldrig varit där, så det jag skriver om är inte självupplevt. Men tydligen så finns det tillfälle där man bjuds på vin, ex. vid utställarnas tält.Ingen kontroll av ålder, så man kan gå in som 15-åring och dricka ett glas vin!

Dessutom så intervjuades ungdomar, som hade gått ut till krogar och beställt alkohol, och det var inte heller några problem - ingen koll av ålder. Men det som var värst var den intervju som gjordes av en tjänsteman som inte alls kunde svara på journalistens frågor om vad man gör för att kontrollera detta!
Man kan också fundera på hur mycket var och en dricker under en dag? Under denna varma vecka så har det kanske blivit ett glas för mycket.....?

I dagens Linköpings Tidning så finns det en artikel om "Solen kan ge en farligt blöt sommar" med en faktaruta om varningssignaler som visar om man dricker för mycket.
Att vi i Sverige har tagit till oss medelhavsländernas kultur, ex. vindrickande, tycker inte jag är några problem. Dricker själv gärna vin, då speciellt vitt vin, men blanda det med vår spritkultur så finns det nog anledning till att varna för alkoholen.

Corren skriver om HD som friar för sexbrott! Katastrof!
Beviskrav på en våldtäkt kan nu ändras och detta innebär att en våldtäktsman kan gå fri, om inte offret kan göra sig mer trovärdig.....

Jag har nu ändrat lite på min bloggsida, roligare färg och jag har fått min första medlem - en f.d elev! Och jag ska nu försöka lära mig att länka till media och skriva in etiketter.
Många frågor som jag får ta med mig i det fortsatta politiska arbetet - hur når man ut till allmänheten angående kommunens ekonomi (gårdagens blogginlägg) och dagens frågor om alkohol på Almedalen och om våldtäktsoffers trovärdighet.Carina

Inga kommentarer: