fredag 3 juli 2009

Välfärden

Jaha, då är jag en "bloggare".
Jag kommer att debattera det som är intressant för mig som politiker.
Finns även på Facebook, där jag är mer privat och umgås med både släkt, kolegor, f.d. elever och politiker över hela landet.
Jag kommer att kommentera det som finns i dagstidningar, vilket är en viktig del av min vardag. Söndagsmornar är hemska - finns ju ingen papperstidning - utan då får jag gå in på nätet eller lyssna på radion.

Idag står det i Corren att "Många vet inte mycket" och handlar om att endast tre av hundra svenska vet vad välfärden kostar.
Det är SKL (Sveriges kommuner och landsting) som redovisar att sex av tio svenska tror att mindre än hälften av skattepengarna går till kärnverksamhet.
Jag sitter själv i Barn- och Ungdomsnämnden, som har hand om grundskola, förskoleverksamhet och fritidsgårdar och bara vi gör av med mer än 50 % av kommunens ekonomi!

Hur når man då ut till allmänheten hur det egentligen ser ut - att ca 90 % går till välfärdens kärnområde som skola, vård och omsorg? Ska vi politiker bli duktigare på att skriva om det i tidningarna eller ska vi ut på torgen och prata om det?
Hur når vi fram med budskapet att den största delen av skattekronan går till välfärden? Inga svar just nu, men något att fundera på!

Carina Bobergs första inlägg! Vartefter jag blir van så kommer jag att bara ha tidningarna som en hjälp och kommer istället skriva mer på "fri hand" om vad som händer i Linköpings kommun.

Inga kommentarer: