torsdag 24 september 2009

Hösten är här

När det är mörkt redan vid 8-tiden på kvällen och när man tar på sig en tröja när man är inomhus då är det höst.

Många tycker hösten är jobbig. Depressioner och känslan av att nu är ytterligare en sommar förbi och att man då bara har mörka november framför sig.

Jag tycker också att det är jobbigt, och har varit tvungen att lägga upp en del strategier. Nu idag, när man fortfarande är förhållandevis pigg, så gäller det att hitta små avbrott/lösningar som kan lysa upp den mörka hösten.

Jag ser inte fram emot mörkret - men då kan jag tända lite mer myslampor och stearinljus
Jag ser inte fram emot att det ska bli kallare - men då kan jag se över min garderob och kanske kosta på mig att köpa en ny, varm tröja
Jag ser inte fram emot att våra lövträd ska tappa alla sina löv - men får passa på att njuta av de fina färgerna (tillsammans med solsken) när de gröna bladen går över till orange/rött
Jag ser inte fram emot mörka mornar - men jag har ju timer på en del lampor, jag kan kanske justera dem lite så de lyser även på morgonen?
Jag ser inte fram emot att köra bil till skolan då det är mörkt på morgonen, för vägen är smal och krokig och jag möter så många som ska in till sta´n och bländar mig med sina lampor - ja, vad gör jag... hinner inte alltid att åka buss men får väl stå ut!

Jag åker till Gotland under höstlovet och det ser jag fram emot!/Carina

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vilket härligt inlägg! :-)

Carina Boberg sa...

Tackar/Mamma