onsdag 30 september 2009

Vår uppgift i EU!

Det kan gå hett till på kommunfullmäktige - se Murres blogg.

Dessutom var jag uppe i ett kort inlägg - blir så trött på miljöpartiet som säger att vi inte ska konsumera utan lägga pengarna på Tekniska Verken - de vill höja kommunalskatten med 1 kr, varav 50 öre ska gå direkt till TV! Snacka om dubbelmoral.... vi borgare gör ju allt här nu för att få igång ekonomin igen med sänkta skatter för att stimulera köpkraften........

Är medlem i Rädda Barnen och i senaste nummer så finns det en artikel om EU och barnen i Europa. Många beslut som fattas i EU påverkar barn i hela Europa, så därför finns Rädda Barnen på plats i Bryssel. I artikeln kan man följa Olivia Lind Haldorsson under en dag - för att kunna läsa artikeln måste du bli medlem i RB. Vilket jag kan rekommendera!

De har haft ett seminarium om sexuellt utnyttjande av barn och Olivia känner ett starkt stöd från representanter som ingår i Rädda Barnens Europagrupp (13 länder).
Arbetet med sexuell exploatering av barn är en viktig fråga. Men tyvärr har medlemsstaterna lite olika åsikter

"Titta, säger hon och pekar ner i pappren. De vill inte gå med på en bredare definition av barnpornografi. De är tveksamma till en gemensam hållning gentemot förövare och de är tveksamma till skydd för offren"

Och detta i Europa 2009! Vilken tur att vi är med i EU och kan jobba för dessa frågor/Carina

Inga kommentarer: