måndag 10 maj 2010

Oroligt i Europa!

Händer mycket nu.

Dels Greklands problem med ekonomin - är skrämmande siffror som nu kommer upp!

Hur har de skött sin ekonomi egentligen och hur hade de tänkt att klara den finansiella krisen som alla drabbades av? Tänker närmast på de löner som den offentliga sektorn tydligen tagit ut och tidiga pensionsavgångar.....

Dels hur EU ska agera nu när man diskuterar både Grekland och Spanien/Portugal/Irland.

Min tanke glider då över till (som man brukar säga i Så ska det låta) hur Vänstern egentligen hade klarat av Sveriges ekonomi under den finanskris som var....jo, Ut ur EU, straffbeskatta alla.
SD hade sagt - strunta i alla andra och sköt er själva!
Miljöpartiet hade sagt - vad bra, nu kan vi ställa in alla charterresor, inga fler turister till Grekland, och euro - nej, det vill vi inte ha!

Lyssnade på Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt igår på Agenda, så länge de diskuterade Grekland. För där var de överens - allt måste göras för att rädda eurosamarbetet. Skönt! Men sedan...vete katten!

Måste få länka lite också!
Diskuteras om man ska göra så, men det måste ju vara upp till mina läsare om de vill läsa vad andra skriver på sina bloggar - lite reklam (obetald) skadar aldrig!

Rasmus skriver om att i kristider provas regeringsskickligheten. Ann-Cathrin rapporterar om de siffror som Mona levererade i går på Agenda och Anna om bensinskatter.

Per tycker till om Vänsterpartiets glädjesiffror (6-timmarsdag,90%
A-kassa) och Jan ställer frågan "Vem ska betala?"
Runo trycker också på regerigsdugligheten och Victor varnar för rödgrön regering.

Linnéa Darell (första namn på vår kommunlista)förundras över alla utgifter och vem det blir som får betala och Staffan Danielsson (Centerpartiets första namn på Riksdagslistan) skriver om vänsterpartiets agerande angående EU-frågor.

Till sist Andreas, som får avsluta denna länkning!

För dig som inser verkligheten, rösta borgerligt i höst!/Carina

Inga kommentarer: