tisdag 17 augusti 2010

Friskolan kompletterar kommunala grundskolan

I dagens samhälle, med valfrihet, så kan jag inte förstå varför inte våra elever och dess föräldrar ska kunna välja den skolform som de själva vill ha.

Hanna, folkpartist, skriver om Ohly som har sin son i friskola...han använder sig av sin valfrihet!

Emil, ej folkpartist, skriver om de "ideologiska skygglapparna"!

Jag anser att finns det problem så ska de angripas, på plats och i nutid. Att helt döma ut friskolereformen för att det finns pengar i omlopp köper inte jag.

Ska en friskola dömas ut så vill jag ha mer på fötterna......men där är Emil stenhård! Inga alternativ i hans värld...trots partiledarens val.

Jag, som fri svensk medborgare och liberal, ser inte behovet av att gå tillbaks till det som en gång varit och absolut inte stoppa den valfrihet som både Emil, Hanna och jag upplevt under vår livstid.

För nog måste det finnas några val som även Emil gör.........?

Friskolor och kommunala skolor behövs i våra kommuner/Carina

2 kommentarer:

Emil sa...

Folkpartister utan argument försöker uppenbarligen blanda in andras barn i debatten. Det är ju en debattnivå som är så låg att den knappast behöver bemötas.

Skolverket har genomfört en omfattande undersökning där man undersökt varför kunspsresultatet sjunker i den svenska skolan. Den största anledningen till detta är friskolereformen enligt skolverket.
Lärarnas riksförbund har också gjort en undersökning. De använde sig av institutet för framtidsforskning som kom fram till att friskolerefoermen är den främst orsaken till att klasskilnaderna förstärks allt mer i den svenska skolan.

Diskutera detta istället för att försöka komma med en massa osaklig rappakalja.

cb sa...

Hej Emil
Jag beklagar att jag plockade in dina barn i mitt inlägg...är nu borttaget!

Jag brukar göra så - göra det mer personligt och om Hanna, som jag skrev om, också vill göra så tycker inte jag att det är några problem att länka till hennes inlägg om friskolor.

Om det sedan är en låg debattnivå så är det dina ord, inte mina!

Har denna artikel http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vinstintresset-forbattrar-kvaliteten-inom-skolan_5112651.svd#preambleend
som kanske ger en annan bild av det du pratar om...och du har ju själv lyssnat på Ohly och hans angrepp på friskolor.
Och det är värre! Han angriper den valmöjlighet som han själv använder, det är lågt!!

Har kollat med en person från LR, deras kritik mot friskolor är utifrån ett persnalperspektiv. Dels att lärarna har semestertjänst dels andelen av obehöriga lärare.

Men som jag skriver i mitt ordinarie inlägg - alla problem går att lösa! Andelen obehöriga lärare måste höjas på friskolor och jag vet att de arbetar med detta.

Jag som folkpartist trycker hårt på behöriga lärare och jag + två folkpartikollegor har också skrivit en artikel om lärarnas arbetstider.

Jag anser att kommunaliseringen av skolorna har sänkt kunskapsresultatet - vi vill ha rättvisa mellan kommunerna - är inte det något för Ohlyansen?

Mvh Carina