onsdag 1 december 2010

Nu har Sverigedemokraterna satt ribban i KF

I sitt anförande, som varje gruppledare hade, så beklagade gruppledaren för SD att de behövs i KF - vi också!

"Vi har inte lyssnat på allmänheten" - men det får stå för dem.

De andra sju gruppledarna hade i sitt anförande ord som mångfald, respekt och demokrati. Linnéa Darell sa: "Mångfald är en tillgång - inte ett problem".

När Barn- och Ungdomsnämnden skulle debatterades var jag uppe och visade vad jag tyckte om SD:s angrepp på två av våra skolor! Nu har jag inte kvar mina lappar som jag skrev på, men jag plockade bland annat upp Linnéas kommentar (se ovan) och jag visade på det som Catharina Rosenqrantz sagt om det lyckade projekt som just nu pågår på Bäckskolan.

För säger SD att det är ett problem med att extra medel går till våra skolor som har många invandrarelever, då kommer de få en debatt! Men det blev ingen och det förstår jag - som Johan snörvlade där framme så orkade han nog inte försvara sina ord!

Pengen som BoU har till Bäckskolan och skolorna i Skäggetorp ska minskas - istället ska SD lösa problemet med att stoppa invandringen.......

I Strategisk plan finns målet; "Alla ska uppleva att kommunen erbjuder goda möjligheter till kunskap och bildning"

Det är vår förbanande skyldighet att se till att alla elever - oavsett funktionshinder, diagnos, social tillhörighet eller etnisk bakgrund - att ge dem det stöd de behöver!

Jag har nu varit duktig - pratat med min bordsgranne från SD, hjälpt henne till rätta med alla handlingar (ung, trevlig tjej) men jag har också visat henne och de andra två, vad jag anser om deras politik.

Som blivande kommunalråd med anvar för integration och stadsdelsuveckling har jag nu satt min ribba. Jag riktade mig direkt till SD och deras politik - förhoppningsvis blir det inte någon mer gång!

2 kommentarer:

Linnéa Darell sa...

Carina!
Bra inlägg! Och bra agerande i KF.

Linnéa

cb sa...

Tack Linnéa

kram Carina