fredag 15 februari 2013

100 nya sommarjobb

I onsdags, den 13/2, hade jag och Niklas Borg presskonferens angående kommunens extra satning på familjer i långvarigt ekonomiskt bistånd.

Presmeddelande:

"ALLIANSEN SATSAR PÅ SOMMARJOBB FÖR UTSATTA UNGDOMAR
För att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden för ungdomar i utanförskapsfamiljer satsar Allians för Linköping nu över en miljon kronor på att skapa etthundra riktade sommarjobbsplatser inom kommunen.

Satsningen riktar sig till ungdomar i gymnasieåldern som lever i familjer med långvarigt ekonomiskt bistånd. Syftet är att stärka anknytningen till arbetsmarknaden för ungdomar som lever i familjer där arbete inte är vardag. Ungdomarnas inkomster från sommarjobben kommer inte att påverka familjens försörjningsstöd.

- Dessa ungdomars koppling till arbetsmarknaden behöver stärkas så att risken för framtida utanförskap kan minskas. Vi har därför gett tjänstemännen i uppdrag att skyndsamt ta fram ett underlag, så att ett formellt beslut kan fattas så snart som möjligt, säger Carina Boberg (FP), bildningsnämndens ordförande.

- Ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer får nu större möjligheter att påverka sin vardagssituation och arbeta ihop egna pengar till exempelvis fritidsaktiviteter och resor, säger Niklas Borg (M), socialnämndens ordförande.

Satsningen kommer att finansieras med kommunstyrelsens resursmedel."


Se även länkarna:
Radio, http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=504&artikel=5442484,
Tv 4, lokala nyheterna, på onsdag kväll - kan inte länka
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/sommarjobb-till-alla-som-lever-pa-bidrag-6310831-artikel.aspx
http://www.24corren.se/#category=0&date=Wednesday&clip=0&startTime=0m0s
http://www.kindaposten.se/article/articleview/51545/1/73/

Det som är viktigast i denna extra satsning är att de sommarjobb som bildningnämnden anordnar varje år inte berörs av detta. Samma antal som förut!
Och till denna extra grupp är det förstårs samma timpenning som för de andra 16-19 åringar.

/Carina


2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt fel med denna kvotering som inte på nåt sätt bidrar till integrering och blandning av olika ungdomar.

Carina Boberg sa...

Hej FV
Detta är inte lösningen på integration, men en bit på väg! Vi vill ge de ungdomar som av olika orsaker har svårt att komma in på arbetsmarknad en möjlighet att få en arbetsmerit. Detta tycker jag är en viktig insats!

Mvh Carina