onsdag 22 juli 2009

Vårdnadsbidraget

I dag finns följande rubrik i Linköpings Tidning "Tack för kommunens generositet Vårdnadsbidraget en flopp".
Jag blir lite förvånad av Kenneths rubrik, för inne i artikeln finns det viss optimism..."om man nu kan få fler att söka vårdnadsbidrag så kan kommunen tjäna en slant".
Om man nu ser på siffrorna - felskrivet av Kenneth - så är det 89 % som fått sin ansökan beviljad, och det är en bra siffra. För de visar att det är rätt peroner som sökt bidraget och att det skulle vara en kvinnofälla - det dementeras i tidningen. Tack!
Mariann Löfgren (vice ordförande i Kollektivtrafiknämnden) säger att "där åkte Alliansen på en blåsning". Vilken blåsning?
Att 209 familjer kan vara hemma med sina barn några månader till? Vad menar hon och varför kunde inte en socialdemokrat i barn- och Ungdomsnämnden yttrat sig?

Ledamot i BoU/Carina

2 kommentarer:

Thez sa...

Kan säga så här, hade det varit en betydligt större summa pengar så hade inte jag tvekat 1 sekund. Men, vem kan leva och försörja sig själv och sina barn på 3000?? Jo möjligtvis dom i den högre inkomstklassen. En annan i den mer "normala" klarar det inte. Tragiskt att man inte ska kunna vara hemma med sina barn så länge man själv känner att man vill. Sen i denna låg konjuktur vem vågar chansa undrar då jag....

Carina Boberg sa...

Hej Thez
Nej jag hade nog inte heller haft råd att vara hemma med vårdnadsbidrag.
Vi i Fp är ju lite kluvna i denna fråga, men samtidigt har vi kommit överens om det i Alliansen.
Det som vi fått information i BoU, så är det föräldrar som ändå valt att en person(oftast mamman) ska vara hemma, även om de inte hade fått vårdnadsbidrag. Så då är denna peng ett tillskott. Sedan finns det familjer som inte längre behöver dra ut på sina föräldradagar för att få vara hemma lite längre. Utan de använder sina dagar (med bättre ekonomi) och sedan tar de ut vårdnadsbidrag.
Tack för ditt svar/Carina