torsdag 4 mars 2010

Föreningshotell/Allaktivitetshus i Skäggetorp

I morgon ska jag på ett möte med personer från nämnder och från Skäggetorp, där vi förhoppningsvis hittar en lösning på Skäggetorpsgården.

Detta har varit uppe ett antal gånger, senast nu i höstas då vi var ett antal personer som träffades och satte ihop en skrivelse till LKF (Linköpings Kommunala Fastigheter).

Vi vill i Skäggetorp vara delaktiga när det gäller beslut om Skäggetorpsgården (fd. fritidsgården). För oss är detta en stor demokratisk fråga!

Vi som har satt ihop skrivelsen är Fredrik Einvall (rektor Skäggetorpssskolan), Ingela Jardman Hallberg (rektor Rosendalskolan), Anna-Lena Lindgren (rektor Nygårdsskolan, Carina Boberg (ordf. i GU Skäggetorp), Birgitta Johansson (v. ordf. GU Skäggetorp), Malena Storm (verksamhetschef KoopS), Loui Moshi (f.d ordf. Skäggetorps Stadsdelsförening) och Nader Ghaemi (stadsdelsutvecklare i Skäggetorp).

"Vi vill skapa en förvaltande styrelse av Skäggetorpsgården, där föreningar och KoopS bidrar till gårdens drift med arbetsinsatser för byggnadens underhåll. Arbetsinsatserna för drift av verksamhet och byggnaden ska enligt vår önskan vara i stället för hyra av lokaler Den förvaltande styrelsen bör bestå av rektor på Skäggetorpsskolan, områdets Stadsdelsutvecklare, representant för ungdoms- och fritidsverksamheten i kommunen, representanter från KoopS, Stadsdelsföreningen och geografiska utskottet"

Det skrev vi då, den 3 november. Nu idag ser verkligheten annorlunda ut... vi vet fortfarande ingenting... men kanske lite mer i morgon!

Nu är det uppe på nämndnivå, lite trögare med kanske också mer hjälp med ekonomin... för gratis blir det ju inte.....(utopi?)
Men det är jätteviktigt för oss att vi får vara med och bestämma - och det kommer jag att strida för i morgon... jag som inte ens blev kallad till mötet!

Håll tummarna nu så vi äntligen kommer igång/Carina

Inga kommentarer: