måndag 2 september 2013

Intensiv nyhetshelg för Folkpartiet

1. Maria Arnholm, en pappamånad
2. Erik Ullenhag, medborgarskapsceremoni
3. Erik, Hbt-strategi
4. Erik, folkhögskolor

Tänkte hålla mig till punkt 2 och 4 i detta inlägg - nr 1 är jag inte riktigt överens med FP och punkt 3 återkommer jag till senare eftersom vi i Linköping denna vecka har Kärleksveckan.

För en person som kommer från ett annat land och tagit det stora steget till att ansöka om medborgarskap, så är detta en viktig händelse! Att fullt ut få det ansvar som vi andra svenska medborgare har - att rösta på nationell nivå och inte bara i kommunalvalet. Det är stort!

I Linköping har vi sedan länge haft denna ceremoni, var med för några år sedan och det var en härlig känsla att se alla förväntansfulla nya medborgare och deras familjer.För de kommer inte själva utan har sina närmaste med sig, och så ska det vara tycker jag.

Från 2015 åläggs nu alla kommuner att anordna en medborgarceremoni om året, vi i Linköping har den på nationaldagen den 6 juni.

"Folkhögskolorna har länge varit en outnyttjad resur" säger Erik, och jag kan bara hålla med!
Nu ska det bli möjligt att ta till vara folkhögskolornas kunskap och erfarenhet, ex. de som omfattas av etableringsreformen ska kunna få särskilt utformade utbildningar.
Bra som komplement till den "vanliga" undervisningen, precis som vi annars erbjuder alla vuxna som inte kan eller vill gå på Komvux.

Carina

Inga kommentarer: