onsdag 19 augusti 2009

Stadsdelsutveckling

Jag är ordförande i ett Gegrafiskt utskott sedan 1/1 2008. Stadsdelen heter Skäggetorp och finns i Linköping.

Jag blev ordförande när den tidigare flyttade till annan kommun och för många var det självklart att jag skulle ta över, men själv var jag lite tveksam. Inte för själva uppdraget utan för den tid som jag visste att jag skulle lägga ned på mitt uppdrag och som jag då kände att jag inte alls hade.
Men allt löser sig - jag gick ner lite i arbetstid och nu ångrar jag inte alls att jag antog denna utmaning. Jag har nu ett bra nätverk av duktiga personer som dels arbetar i Skäggetorp dels bor där. För själv bor jag inte där idag, men jag har bott där ... och det är tydligen en merit....

Jag är uppvuxen i Skäggetorp, kom dit som 12-åring, försvann i sena tonåren ca 1,5 år, men när jag väntade första barnet (var 21 år när jag fick Lisa) så flyttade jag tillbaks till gamla trygga Skäggetorp.
Har sedan fått två barn till och de två äldsta är uppvuxna i Skäggetorp, medan den yngsta var bara tre år när vi lämnade Skäggetorp för en annan stadsdel eftersom jag ville ha en lägenhet med egen tomt....Totalt blev det 24 år.

Skäggetorp har förändrats under alla dessa år som stadsdelen har funnits, vilket också skall ske. Men en del tycker att det är till det sämre - för det är en stadsdel där mångfalden råder - och det är ju det som är så spännande!
De som pratar skit om Skäggetorp är ofta de som aldrig varit där och bara hör en massa rykten. Så min uppgift har blivit är bland annat att visa på områdets fördelar, men även hjälpa till där det behövs.

KoopS,arbetskooperativet i Skäggetorp är ett av de nätverk som jag sitter med i, förutom stadsdelsföreningen (se ovan) och nätverk Nygård.

Strategisk stadsdelsplan för Skäggetorp, ett lokalt utvecklingsavtal med regeringen, gäller under 2008-2010. Varje år ska stadsdelsplanen revideras, vilket den gjordes senast i kommunstyrelsen 2009-03-17.

Om jag nu ska gradera mina uppdrag så tycker jag att det här är ett av de roligaste/Carina