torsdag 24 september 2009

Hösten är här

När det är mörkt redan vid 8-tiden på kvällen och när man tar på sig en tröja när man är inomhus då är det höst.

Många tycker hösten är jobbig. Depressioner och känslan av att nu är ytterligare en sommar förbi och att man då bara har mörka november framför sig.

Jag tycker också att det är jobbigt, och har varit tvungen att lägga upp en del strategier. Nu idag, när man fortfarande är förhållandevis pigg, så gäller det att hitta små avbrott/lösningar som kan lysa upp den mörka hösten.

Jag ser inte fram emot mörkret - men då kan jag tända lite mer myslampor och stearinljus
Jag ser inte fram emot att det ska bli kallare - men då kan jag se över min garderob och kanske kosta på mig att köpa en ny, varm tröja
Jag ser inte fram emot att våra lövträd ska tappa alla sina löv - men får passa på att njuta av de fina färgerna (tillsammans med solsken) när de gröna bladen går över till orange/rött
Jag ser inte fram emot mörka mornar - men jag har ju timer på en del lampor, jag kan kanske justera dem lite så de lyser även på morgonen?
Jag ser inte fram emot att köra bil till skolan då det är mörkt på morgonen, för vägen är smal och krokig och jag möter så många som ska in till sta´n och bländar mig med sina lampor - ja, vad gör jag... hinner inte alltid att åka buss men får väl stå ut!

Jag åker till Gotland under höstlovet och det ser jag fram emot!/Carina

onsdag 23 september 2009

Egen mat på förskolor

Redan i augusti var det protester mot att Utbildningskontoret skulle använda strängare regler mot den personal som tar med sig egen mat till lunch.

Jag protesterade!

Jag skickade ett mail till den borgerliga gruppen den 28/8 och tyckte att detta var nonsens - vill att de ska kunna ta med sig egen mat (ex. om de bantar eller vill äta lite lättare).....

Idag finns det en insändare igen i Corren, som är riktad mot utbildningschefen Lars Rejdnell "Jag vill bestämma själv vad jag äter".

Jag håller med personalen och kommer att ta upp detta med Lars idag på sammanträdet som Barn- och Ungdomsnänden har!/Carina

tisdag 22 september 2009

Statsbudget

Intresant med två så olika syn på statsbudgeten.

Läs vad Linnéa Darell och Mats johansson skriver!

Som folkpartist så håller jag med Linnéa!/Carina

söndag 20 september 2009

kommunalskatten och garantipension

Mycket som hänt i helgen!

Dels har vi i Linköping haft fullt upp med verksamheter i City, dels hade vi igår kandidatutbildning.

Men samtidigt hade vi folk från Landstinget uppe i Lidingö, som tillsammans med gruppledare från hela Sverige lyssnade på Jan Björklund. En av dem som var med där var Anna Steele Karlström som på ett bra sätt summerade helgen.

Här i Linköping kan man under veckan läsa att vi inte ska höja kommunalskatten, och det beslutet tas nu på KS på tisdag. I Linköpings Tidning finns det en bild på Paul Lindvall (M) och Mats Johansson (S). Samtidigt så säger Anna Lena Sörensson (S) i LT att de vill höja landstingsskatten ... men Anna Lena ska ju inte sitta kvar längre än till valet, så efter valet 2010 sitter ju Mats på den stolen.......?

För en person som har garantipension sänks skatten men effekten för en normalpensionär (som min man) så blir det mindre i plånboken efter denna sänkning....?
Har vi i Folkpartiet glömt vår stora grupp pensionärer och kommer vi att göra något så att även de får mer i plånboken?

Vilken tur för Stig att jag har löneinkomst!/Carina