lördag 28 maj 2011

Mors dag i morgon

Passar på att göra reklam för min dotters hemsida, eftersom min tårta just nu förbereds hemma i mitt kök.
Denna tårta, som ännu inte finns med på hennes hemsida, ska ätas ute i stugan. Min fina kolonistuga som ligger i fina Ullevi!

Mångfaldens område...som jag gillar speciellt nu efter att ha läste en del andra bloggar som skriver om Skäggetorp...om invandrare...om assimilering....

Känner mig som "Skäggetorps försvarare" ........allt kan bara bli bättre!

/Carina

tisdag 24 maj 2011

Samråd om det framtida arbetet för mänskliga rättigheter i Sverige

Var i går i Stockholm, på ett samråd som Arbetsmarknadsdepartementet hade ordnat.

Erik Ullenhag, integrationsminister, öppnade uppstartsmötet - som ska leda till regeringens tredje strategi för de mänskliga rättigheterna i Sverige. OBS när man pratar allmänt om mänskliga rättigheter (MR) så är det vanligt att man tänker på andra länder, men just nu handlar det om oss som bor i Sverige.

Elisabeth Abiri redovisade SOU 2010:70 (Ny struktur för skydd av mänskliga rättigheter) SOU 2011:29 (Samlat, genomtänkt och uthålligt?) har Hans Ytterberg sammanställt.

Jag har med mig den sistnämnda rapporten hem, som efter detta samråd känns viktig att läsa. Under hösten ska samrådprocessen fortsätta - kartläggning av situationen för mänskliga rättigheter - för att under 2012 kunna ta ett beslut om en strategi.

Kommission/individen eller handlingsplan/grupper - vilken väg ska vi gå? Historia/nutid?...hoppas jag kan vara med i höst!

/Carina