lördag 6 november 2010

Minisemester i Västervik

Man behöver ju inte åka så långt - finns så mycket i Sverige och se. Tyvärr var inte allt öppet som vi ville besöka - en nackdel med att turista på fel årstid. Men naturen finns alltid kvar och det är roligt att vara ute och köra och se sig omkring!

Är lite lat just nu med bloggen - känner mig lite splittrad. Men jag ser fram mot första KF den 30 november - med nya folkpartister (+ vi som varit med tidigare).

Men Bengt slutar!
Vår "folkpartipappa" slutar nu som gruppledare och till jul även som kommunalråd. Men jag förstår honom - måste finnas tid för annat också, speciellt nu när han har blivit morfar. Håller nu tummarna att han inte lämna sta´n - kan tänka mig att Stockholm drar en del!

Jag och min man firar i år 30 år (egentligen den 1/12 men det var nu jag var ledig). Tycker det känns bra att ta vara på tillfällen att få göra något speciellt. Särskilt denna månad - mörk och dyster!
Men snart är det jul och då ska alla mina tomtar komma upp från sina kartonger ----- ja, jag köpte två stycken i Västervik (presentbutiker håller alltid öppet!)

/Carina

torsdag 4 november 2010

Sitter på hotell och lyssnar på riksdagsdebatt

Makalöst!

Har nu haft tid att lyssna på SD - hur de försvarar sin enfrågepolitik och bara ger sig på en enda grupp i vårt samhälle!

Oavsett vad denna grupp har gjort/gör för oss i dag/igår/i morgon så är denna grupp dålig - Pest enligt SD

Anna Steele Karlström m.fl. hade många bra frågor till ledamoten och samma svar hela tiden - de kostar pengar!

Inget om hur mycket invandrare själva bidrar med är - finns inte alls i deras värld. Invandraren är en belastning i deras ögon, oavsett vad det handlar om - mycket beklagligt. För det handlar inte alls om kritik mot dålig integrationspolitik utan detta är ännu värre - ren rasism!

Det är då förvånande att det är så många invandrare i Skäggetorp som nu har röstat på SD - tror de verkligen att SD kommer att arbeta för att de ska få det bättre???

Nu ska jag snart gå på bio/Carina

söndag 31 oktober 2010

MODIG folkhögskolekurs i Lambohov

I fredags var jag inbjuden till Valla folkhögskolans filial i Lambohov.
Pratade med dem som går kursen om bostad, skola och SFI - tack för att jag fick komma till er!

Folkhögskolekursen är till för dem som vill komma igång med studier, vill gå färdigt grundskolan, vill repetera grundskolan eller vill påbörja gymnasiet. Så mitt i centrala Lambohov, i kyrkan, så har vi vuxna elever som pluggar - det är nog inte alla som vet om det.

Hade redan innan fått ett antal områden och frågor som eleverna ville ha svar på - renare gårdar, större mataffär, bankkontor, kvällsöppna skolor, arbetskooperativ, social ekonomi mm - och jag förstod att de bland annat hade läst min blogg - stort tack!

Nu kunde jag inte svara på allt men jag kunde hänvisa dem vidare och tipsa om vilka kontakter de skulle ta - för vi politiker har inte alla svar.
Och det är inte alltid kommunen som har ansvaret för vissa saker - men det finns ju så många andra som kan hjälpa till...ex. stadsdelsföreningen och geografiska utskottet i Lambohov. Även Stångåstaden när det gäller fräschare tvättstugor bland annat.

Lycka till i framtiden/Carina