lördag 25 september 2010

Barbro Westerholm om sjukförsäkringen

Jag blev glad i går när jag såg på Rapport och lyssnade på Barbro Westerholm!

Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna vill nu att man ser över dagens system för att undvika att personer faller mellan stolarna.

Tror nog att många av er har sett på TV hur Försäkringskassan tolkar ordet rehabilitering och också blivit upprörda - även jag.

Folkpartiet + Centern/Kristdemokraterna vill nu, tillsammans med Moderaterna, se över systemet och "slipa till hörnen" så det blir mer "mänskligt" för dem som är allvarligt sjuka.

Håller med Roger Haddad - en översyn av det gamla systemet behövdes! Men det behövs fortfarande bearbetas.

Undra om det hade varit OK om vi, inför ett val, hade visat på alla personer som satt isolerade i sina lägenheter på grund av sossarnas förtidspensionsskrivningar? Nej. tror inte det!

Fortätter jobba utifrån individen/Carina

fredag 24 september 2010

Valsiffror

Då var sammanräkningen i Linköping, kommunvalet, färdigt.

Kan se att vi har varit duktiga i Folkpartiet - totalt har vi som står på listan fått 2086 kryss!

Detta betyder att var och en av oss 25 personer har genomsnittssiffran 83,4 kryss/person

Måste kolla hur de andra partierna ligger till. Men jag tar nog inte med moderaterna, då får det det nog bli median istället för medelvärde med tanke på det fina resultatet Paul fick.

En som är nöjd med sina 258 kryss/Carina

onsdag 22 september 2010

Se till individen utifrån deras eget perspektiv

Så står det på mitt flygblad!

Oavsett om Du kommer från annat land, är homosexuell eller har ett funktionshinder så är Du, som person, lika mycket värd som jag eller alla andra som finns här omkring oss!

Jag kommer att fortsätta kämpa mot rasism, precis som jag har gjort i många år, och det är inget som kommer att sluta nu när valet är klart.

Jag har stått på Trädgårdstorget och pratat inför linköpingsbor hur viktigt det är med demokratin. Jag har vänt mig både mot Ohlyansen men även mot de krafter som som nu kommit in i många fullmäktige - men inte så mycket som jag nu skulle ha velat.

Så jag får, tillsammans med många andra andra, rannsaka mig själv!

Men jag har iallafall fört en liten kamp här på bloggen - och fått en del lustiga kommentarer (ej publicerade!)

Jag är socialliberal och för mig är individen och samhället utifrån ett demokratiskt perspektiv grundläggande för min vardag.

I dagens Corren så har Erik Wallsten skrivit om islameringshotet som Sverigedemokraterna för fram.
"Har jag eller någon i min familj någonsin utsatts för konverteringsförsök från muslimskt håll? Nej, inte i närheten...........har jag känt mig rädd för jihad och inbördeskrig? Nej."

I dagens Corren så fanns även denna debattartikel med:
"Kära politiker,

Jag fattar pennan för att det är det enda som ger mig utlopp för min frustration och ledsamhet.

Drygt 300 000 väljare i vårt land har funnit tröst och tilltro i ett parti som Sverigedemokraterna.

Det är dags att agera gemensamt i samhällets alla delar. SD:s väljare har något att säga oss och vi måste lyssna för att kunna förebygga och förändra. De är missnöjda, de är förbisedda och de saknar inblick i det välfärdssamhälle som vi gemensamt byggt upp.

Det är inte bara SD vi ska förebygga utan deras väljare vi ska övertyga om att det finns lösningar och det finns de som bryr sig på riktigt.

Vi var alla förlorare igår när vi bevittnade det vi aldrig trodde skulle inträffa. Men vi har fått ett unikt facit i hand på vad som händer i samhället och vad det är som ligger och gror i så många folkhem.

I mitt arbete möter jag dagligen ungdomar som ser sig som förkastade. Många gånger handlar det om att de inte förstår och ingen har förklarat hur allt hänger ihop och hur man bygger sin egen skyddslina utan att missunna någon annan deras.

I valtiderna såg vi mer av politikerna än vad vi sett de senaste två åren. Det faller sig naturligt att ni träder fram mer i slutspurten men det rättfärdigar inte att ni inte syns i verkligheten där ni behövs.

Jag fattar mig kort och vill härmed uppmana er att från och med idag agera tillsammans med alla oss. Ni har ett löfte att hålla till alla era väljare där era partiledare lovade att skydda Sverige från ett främlingsfientligt intrång och samarbete med denna propaganda parti. Det är dags att synas och höras på allvar.

Tror att det behövs en förlängning av valrörelsen där ni fortsätter att möta organisationer, arbetsplatser och media med er politiska agenda. Allmänheten måste se och höra er men viktigast av allt är att de blir sedda tillbaka.

Med vänlig hälsning Azadeh Pendari"


Som avslutning så hoppas jag att ni ställer upp som stöd för vår kamp mot intolerans och odemokratiskt synsätt/Carina

Följer siffror från valet

Om Du vill se resultat av personröster så gå in på denna sida, klicka sedan vidare till riksdagsvalet, ditt län och sedan rutan för personkryss.

Gå sedan in på partierna så kan du se hur många kryss vardera person har.

måndag 20 september 2010

Inspelning från TV4 den 14 september

Nu fungerar det!

Här kommer min debatt med Jakob Björnecke

Kram Carina

Kan inte riktigt glädja mig över valresultatet

Tyvärr - Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen och likaså i Linköping.

Jag beklagar det verkligen och jag ser med fasa på vad deras politik kan ställa till med!

Vi är många som är bestörta över de kalla vindar som nu blåser i Sverige.

För mig som arbetar mycket med stadsdelsutvecklimg och integrationsfrågor så känns det som luften gått ur mig - speciellt när man ser SD:s siffror i Skäggetorp.
Speciellt när man vet att det är många invandrare som nu har röstat i SD - måste nog analysera detta innan jag vet hur jag ska handskas med resultatet.

Men det är bara att ta nya tag - och bekämpa den syn på samhället/demokratin/människan som SD står för!/Carina