lördag 13 november 2010

Open Space i Ryd


Vad är en levande stadsdel för dig?
Vi var ca 80 personer som jobbade utifrån frågor och som sedan blev ett levande material att ta med sig ut i olika arbetsgrupper och arbeta vidare med.Foto 2 visar redovisning av en grupp som svarade på frågan "Hur kan vi samordna resurserna i området?". Det förslag som fick mest röster (i den gruppen)var att bilda en stadsdelsförening.

Att arbeta utifrån Open Space-processen är intressant. Var med i våras när Tänk Om och Caddies hade samma dag i Ringdansen.

Ska bli intressant att få dokumentationen från denna dag. Bra jobbat Maggan, Marie och Anki!

/Carina

En liten rättning i Linköpings Tidning

I dagens LT finns det ett litet fel - tror också att jag förstår varför.

I mina uppdrag nämns det att jag blir ordförande i GU Lambohov - jag släpper ju Skäggetorp - men det är moderaterna som har denna post och jag blir ledamot för Fp och inget annat!

Samad Tiemori och jag vi bor båda två i Lambohov, vi är båda engagerade i Skäggetorp och utifrån mina andra uppdrag så har vi bytt plats. Han blir ordförande i GU Skäggetorp och jag vanlig ledamot i GU Lambohov.

/Carina

torsdag 11 november 2010

Kommunalråd för Folkpartiet

Jag och Linnéa Daréll blir folkpartiets kommunalråd de kommande fyra åren.

Jag tackar för det förtroendet som jag har fått av er som kryssade mig och ett stort tack till medlemmarna som nu sa ja på nomineringsmötet i går kväll.

Jag kommer att ha rotelansvaret för utbildning, arbetsmarknad, integration, kultur och idrott. I rotelsansvaret ingår också att vara ordförande för Bildningsnämnden.

Jag tar över efter Bengt Olsson, som nu går i pension, förutom gruppledarrollen som Linnéa tar.

Jag vill i mitt uppdrag satsa på stadsdelsutveckling och med mitt nätverk så har jag i dag en bra grund.

Ett stort tack till er alla och det ska bli jättekul att samarbeta med Linnéa

/Carina

onsdag 10 november 2010

Varför blir man politiker?

Är det för att man vill ha ett jobb eller är det för att man vill få ett uppdrag?

Följer de olika partiernas nomineringsmöte och resultaten av valen och fördelning av poster.

Roland gillar inte att kommunalrådet har ordförandepost - finns olika åsikter om det! Jag tycker nog att det är bra om man har en koppling mellan rotelansvar och ordförandeposten!

Blir det mindre uppdrag till fritidspolitikerna för att det blir fler kommunalråd - är det inte tvärtom? Det blir ju inte fler tjänster, men däremot fler huvuden - och det är bra!

Uppdragen har ändå minskat eftersom Kollektivtrafiknämnden har gått upp i Samhällsbyggnadsnämnden och Miljönämnden och Byggnämnden är nu en nämnd ihop. Men det är fortfarande många uppdrag kvar....och detta om politisk sekreterare så är det nog bara (C) som är emot detta!

Ann-Cathrine har fått ett uppdrag mindre, så är livet i politiken! Det är svårt att gå tillbaks till jobbet på 25% - men det finns så mycket annat man kan göra här i livet!
En kommunalråds arbetstid är inte 40 timmar/vecka utan mer 60 timmar - så nu finns det kanske tid för lite fritid också........

Har själv jobbat 40 % under två läsår och det är nog gränsen för att kunna göra ett bra jobb som lärare.

Jakob berättar att det blir fyra kommunalråd för (S), där Lena har gått ner i tjänst för att kunna fördela ansvaret på fler personer.
Bra med lite fördelningar mellan fler personer - varför ska en person jobba 200 % och bränna ut sig totalt?

Min rubrik - varför blir man politiker - funderat mycket på detta!
Har under dessa 8 år, som jag har varit fritidspolitiker, tyvärr mött personer som tror att man söker till ett jobb ... eller att vi i partiet ska lösa deras jobbproblem...eller att det räcker att bli med i parti så kan man få en massa uppdrag!

Skulle nog kunna skriva en avhandling om detta, men jag vet vad jag vill!

Jag är lärare men har politiska uppdrag som linköpingsborna och folkpartiet har gett mig förtroendet att utföra.
Men mitt jobb som lärare är min bas och för mig är det viktigt att ha kontakt med verkligheten och kunna förankra det politiska livet.

Ska nästa gång skriva om Vretagymnasiets planer för flytten - om det inte kommer något annat emellan.......

/Carina

måndag 8 november 2010

Förberedelser inför jul

Jag och min dotter är nog lika - planerar redan nu inför julen.

I helgen var jag ju i Västervik och passade då på att köpa ytterligare två tomtar till min samling - och den börjar nu bli stor.

Var inne på Linköpings hemsida och hittade Visit Linköping som har lagt upp en helt ny helsida för julen - kan rekommenderas!

Återkommer senare i veckan/Carina