måndag 24 oktober 2011

Införliva Ullevi i Skäggetorp

Återkommer till min stuga...har nu varit både i Corren och i Linköpings Tidning med reportage om mig och min stuga.

Det är bra att det skrivs om Ullevi - koloniområdet som ligger mellan Skäggetorp och motorvägen, granne med Tornby.

När jag har haft besök, oavsett om det är arbetskamrat, media eller bekanta, så säger de:

Detta visste inte jag om - att det är så stort och att det är så lugnt här!
Vad mycket det odlas här (blommor och grönsaker)!
Vilka fina stugor och vad stora de är!


Har även fått synpunkter på att området bör införlivas mer med Skäggetorp än vad det är idag.

Och det är sant...men det är redan införlivat...av skäggetorpsbon!

Nu har jag inga belägg för mina siffror men jag kan tänka mig att det är ca 90 % av dem som har en stuga (från 10 kvm till 45 kvm) och som bor i Skäggetorp.

Det är nu, med nybyggen som skett under sommaren, ca 450 stugor med tillhörande tomt. Om vi säger att det är 90% som kommer från Skäggetorp så är det alltså ca 400 stugor+tomt som de kan idka odling på (eller bara vara där....)

Tänkte på det när jag läste artikeln i Linköpings Tidning, om miljöpartiet som vill ha Bomässan 2016 i Skäggetorp. De säger "vi vet att det finns väldigt många i Skäggetorp som är fantastiskt duktiga på jordbruk. Skulle vi upplåta mer plats för de här personerna......"

Det har vi redan gjort - med Ullevi!

Resten av meningen: "..... och samtidigt skapa en torgmarknad skulle man kunna få en enorm omsättning av produkter"

Det har vi redan provat (KoopS) men då finns det regler inom koloniföreningen att man inte får odla för kommersiella ändamål....

Ska vi då ha åkerlappar mellan Rusthållargården och Mellangården?

Tanken är bra...vill också ha fler naturliga mötesplatser...men det är också på gång. Ska bli en fin park från aktivitetsparken ner mot Skäggetorpsskolan....Och inte minst vårt allaktivitetshus

Däremot skulle jag, personligen, se mer aktion på den stora P-platsen framför Centrum och en sammanhängande bebyggelse (affärer och bostäder) mellan Tornby och Skäggetorp. Det skulle vara något!

Återgår till att längta efter våren/Carina

söndag 23 oktober 2011

Hösten är här
Roligt att se förändringar, när jag jämför foton från våren och foton från hösten. Det som märks mest är nu gången framför stugan, tack KoopTjänst för det arbetet!


Har i dag varit ute i stugan och tittat till den. Förstår inte varför ogräset växer fortfarande...och gräset är också högt!

Nu var jag duktig med ogräset iallfall och mina tagetes har nu, efter ett halvår i kruka, dött! Men så är livet....det är bara att se fram emot ett nytt år med allt var det innebär med blommor, buskar och allt som jag vill göra.....

Det har varit skönt, och det är fortfarande skönt, att ha stugan att åka till. Nu i september har mina dagar varit fulla av resor och familjen har sedan fått den fritid jag har. Så det var ett efterlängtat besök till min lilla (45 kvm) kolonistuga.

Det som sker just nu är att vissa yttre fönster måste ses över, vissa skador. Känns bra att det finns företag som tar lite mindre arbete också...som seniorföretaget.

Önskar en en skön höst/Carina