onsdag 13 augusti 2014

Politik och kultur

Det har blivit mycket rabalder efter att Paul Lindvall tog beslut om att Kartellen inte ska spela i Linköping den 16 augusti. Både lokalt och nationellt, i "vanlig" media och sociala media.

Jag anser att Paul gjorde rätt!
Jag fick information av honom samma dag som ordförande i kultur- och fritidsnämnden varit i kontakt med Paul. Jag var även med på det möte dagen efter tillsammans med kultur- och fritidschefen, Paul, ordförande Lars Vikinge och ytterligare ett kommunalråd från Alliansen..

Kartellen skulle aldrig ha bokats!
Detta kan politiken styra över genom de riktlinjer som nu ska tas fram på kultur- och fritidskontoret. Jag har gett chefen ett uppdrag och då inriktingen ungdomsverksamhet. Detta har ifrågasatts på Facebook, sedan vet jag inte om det var att jag som kommunalråd gav detta uppdrag eller att ett uppdrag överhuvudtaget har getts. Konstigt!

Säkerhetsavdelningen har också haft synpunkter på Kartellen och avrått kontoret att boka bandet, vilket tyvärr inte hörsammades.

Det görs i dag uttalande om "vilka andra band ska Paul stoppa" eller " kan detta band/artist få komma hit och spela eller ska Paul stoppa det också?" Jag tycker det är konstiga uttalande för det har inte med saken att göra!

Paul har varit KSO (kommunstyrelsens ordförande) i snart åtta år och detta är första gången som han agerar. Första gången!!!

Jag och de andra kommunalråden inom Alliansen stöttar och håller med när det gäller det beslut som har tagits.

När vi nu bryter avtal så vill vi också ta ansvar, därav den betalning som nu kommer ske för att inte andra ska drabbas i nästa led.

Med andra ord - Kartellen skulle aldrig ha bokats till denna ungdomsfestival. Sedan om det är någon privat arrangör som bokar dom till en restaurang - det angår inte oss. Men vi i kommunen har tagit en Strategisk plan, vi har våra mål och värderingar och där passar detta band inte in.

Carina, kommunalråd för bland annat kultur