fredag 29 oktober 2010

Linköpings Tidning positiv till Skäggetorp

Vad glad jag blir att LT har intervjuat ungdomarna i Skäggetorp angående den nya aktivitetsparken - och tror på dem!

Attityden från media är viktig - speciellt när det gäller Skäggetorp.
Fick tyvärr en lite dålig bild av Corren när de var i med på invigningen - enda frågan som jag fick var - ja, det kommer väl att förstöras som allt annat här i Skäggetorp!

Nu har LT intervjuat ungdomarna och de kommer att se till att parken inte förstörs - undra om Corren har intervjuat dem eller pratat med dem?

Är jag elak? Är Corren negativ och cynisk? Upp till er att bedöma.......

Vilken snygg hemsida SSDF har fått - lite mer bilder från invigningen!

/Carina

torsdag 28 oktober 2010

Det är mörkt ute, både ute och lite inne just nu

I dag tog jag bilen till jobbet och åkte dessutom när det fortfarande var mörkt.

Vägen till mitt arbete, ute på landsbygden, är jobbig att köra när det är mörkt - för jag åker åt fel håll! För det mesta åker jag buss men har lite kort om tid vid lunchen idag (ska på seminarie på Garnisonen i em).

Alla bilar från ljungsbro/Berg/Vreta kloster ska ju in till sta´n! Och jag möter dem då - med alla billyktor och vägen är ju inte direkt rak!

Nu hade jag idag bussen framför mig, vilket underlättar. Men jag är inte glad åt att behöva köra denna väg när det är mörkt, varken på morgonen eller på eftermiddagen - för då möter jag ju dem som ska hem!

Jag åkte bil även i måndags, motorvägen ut mot Ljungsbro, för ett arbetslagmöte ute på vår nya skola - jättefint blir det!
Och den vägen är ju lättare att köra och det tar bara en kvart (15 minuer) för mig att komma till jobbet...vilken känsla...

Jag satt och funderade lite på vägen ut hit (ja, jag sitter på jobbet nu...) och gjorde en summering av vad jag har "betalat" för att kunna hålla igång mina uppdrag och mitt engagemang - för det kostar på!

Både ekonomiskt - har ju varit tjänstledig under 8 års tid (6 år 25% och 2 år 50%)och socialt - är inte lätt att hänga med i vad som egentligen händer på arbetsplatsen när man som jag under 2 års tid bara jobbade 40%.

Varför denna lite ömkansvärda beklagande - men det är det egentligen inte!

Jag har själv valt att gå ner i arbetstid, både för min egen skull men även för skolans (de visste hela tiden vilka tider jag inte var är här och kunde då schemalägga mig utifrån det, och gör det fortfarande) men även för att kunna vidarutveckla mitt politiska intresse och bygga upp mina nätverk.

Jag hoppas att det är något värt - tycker det är jobbigt att vänta på vårt nomineringsmöte, det är därför jag låter lite gnällig - får jag vara det?

Det är så mycket spekulationer både högt och lågt - vi har alla satsat olika på valrörelsen.

Men jag tror att hårt arbete under åtta års, med både ekonomiska och sociala "förluster" ska ge mig ett bra uppdrag. Är ju intresserad av ordförandeskapet i bildningsnämnden och skulle jättegärna vilja bli kommunalråd i denna rotel och få fortsätta arbeta med stadsdelsutveckling.

För under valrörelsen och under denna tid efter valet så har min "profil" blivit tydligare - min erfarenhet efter dessa åtta år är att få fortsätta jobba med skolfrågor (är landstingsanställd så någon jävsituation uppstår inte) och med integrationsfrågor/stadsdelsuveckling/SIF ....håller tummarna!

Ska förresten till Valla folkhögskolas filial i Lambohov i morgon och prata om just bostadsområde/mötesplatser och SFI - ska bli jättekul!

/Carina

söndag 24 oktober 2010

Kommunen frågar var du känner dig otrygg

Kommunens hemsida blir bättre och bättre!

Nu kan man visa på en karta var man känner sig otrygg - se länken.

Leta dig fram till ditt bostadområde, med pilarna, tryck sedan så blir det en förstoring.
Varning för sjösjuka!

/Carina

Sista fullmäktige

På tisdag har vi sista fullmäktige i Linköping. Nästa månad är det nya + gamla ledamöter som tar sin plats.....undra var jag får sitta denna gång?

Den 1 november läggs också Geografiska Utskotten "på is" - de återkommer den 1/1 2011 med nyvalda ledamöter. Så jag har bara en vecka kvar som ordförande i GU Skäggetorp - men jag som person finns kvar! Och jag är fortfarande politiker, men jag inte mandat att skriva under som ordförande för GU Skäggetorp.

Ann-Cathrine Hjerdt, vår borgmästare, har på sin blogg skrivit att 24 personer lämnar KF efter denna mandat - vi i FP har två personer (kommer två nya).

/Carina