söndag 13 februari 2011

Ny ridanläggning

Hade idag möjligheten att följa med Karin, som är chef för Kultur och fritidsförvaltningen, till Ånestad Ridanläggning där hon informerade hur långt planerna har kommit för den nya ridanläggningen.
Det var Linköpings Fältrittarklubb (den äldsta och största i Lkpg) som skulle ha årsmöte och som har sin verksamhet i Ånestad.

Planen är att vid Smestad bygga ny ridsportcentrum som då kommer ha rätt höjd på sina boxar enligt de normer som Länsstyrelsen har satt upp. Det som gör det extra intressant är att det finns planer att knyta samman Valla och Ullstämma med ridvägar.

Den andra stora idrotten (flest aktiviteter) efter fotbollen är ridsporten. Både i åldern 7-20 år och hos flickor.Passar mig bra som är/var lärare på en skola som har många hästelever! Så här kommer lite fakta:

I Östergötland finns det 35 hästar/1000 invånare och och Linköping har 5 föreningar med ridskola och 8 stallklubbar. Om man går in och tittar på Linköpings hemsida (under Kultur och Fritid) så finns denna information.

Det finns totalt 200 000 hästar i tätortsnära områden och det är jordbrukets fjärde inkomstkälla - därför har vi på Vreta en bra utbildning för alla som vill jobba med häst (lite reklam)!

Förhoppningsvis är allt klart till 2014 - tar tyvärr lite tid - men har jag tur så får jag vara med vid invigningen.

/Carina