torsdag 3 november 2011

Lärlingsprovanställning

Folkpartiet har idag informerat om lärlingsanställning för unga i behov av sysselsättning för att få den kunskap som är nödvändig för det fortsatta yrkeslivet.

Regeringen ska tillsätta en utredning som ska ta fram villkoren för denna del av svensk arbetsmarknad. Det tycker jag är bra, för genom att få kontakt med en arbetsplats kan den unga då få ett nätverk för framtida jobbsökningar.

Det är ungdomar under 23 år och under maximalt 18 månader som ska de få denna möjlighet .....sossarna kommer nog att tycka att vi skulle kunna ha 20 månader för ungdomar upp till 25 år...allt för att hitta något att kritisera!

Bra beslut av regeringen!/Carina

söndag 30 oktober 2011

Representation

En roll för mig som kommunalråd är att vara representant för Linköpings kommun, bla nu på tisdag då jag ska vara med Linköpings borgmästare en stund mitt på dagen.

Bra träning med engelskan....det kan behövas!

Annars är det mest inom kultur och idrott som jag representerar kommunen som kulturråd resp. idrottsråd. Detta gäller även om det finns motioner inom dessa områden - då är det jag som besvarar dem i fullmäktige (förutom motioner som berör skola och arbetsmarknad). På tal om det....så har jag nu fått en interpellation om Arbetsmarknads. och Näringslivsrådet - ser fram mot nästa KF!

Men jag är även ungdomsråd och har då haft möjligheten att resa till Sevilla. Som integrationsråd ska jag vara delta på ett seminarium om romer om några veckor.

Andra tillfällen som jag agerat som kommunalråd är under Kärleksparaden, måla i märkesbacken, träff på departementet och på melodifestivalen

Men idag är jag bara Carina!