fredag 11 december 2009

Linköping, en stad som utvecklas

Jag tycker att det är roligt att sitta som ledamot i bla. kommunstyrelsen för där får jag information om vad som händer i kommunen.

I kommunen har vi just nu tre översiktsplaner, vilket du kan läsa om här på kommunens hemsida.

Var med och tyck till!

Demokrati är viktigt, rösta på mig/Carina

torsdag 10 december 2009

Landsbygden

Mitt fjärde ben i min valplattform är ett resultat av drygt 20 år på Naturbruksgymnasiet, nämligen landsbygdsfrågor.

Jag har tidigare skrivit om gårdsförsäljning av vin och om säkert bondförnuft.

Jag har även skrivit ledare till Linköpings Tidning om validering av karaktärslärare.

Under jullovet kommer jag att läsa igenom det material som jag har hittat på folkpartiets hemsida om jordbruk och landsbygdsfrågor.

Det finns nog en hel del att driva politiskt för Fp är inte det parti som ex. jordbrukare väljer i första hand. Så jag sticker nu ut hakan och ger mig i kast med mina allianskollegor på skolan, som främst är från C och M.

Vill du ha både landsbygdsfrågor i kombination med skolfrågor, familjepolitik med inriktning mot demokrati så rösta på mig/Carina

onsdag 9 december 2009

Hjälp våra krogägare

I dag i Corren läser jag om Anders som berättar hur han fick lämna restaurangbranchen (tyvärr ingen artikel från Corren!). Anders heter något annat och var inte verksam i Linköping.

Förra veckan fanns en artikel om myndigheter som genomförde en större kontroll på restaurang här i Linköping.

Hänger dessa två händelser ihop?

Rubriken i dagens Corren är "Ingen skyddar krogägarna".
Detta måste vara en fråga för oss politiker! För jag vill inte att kriminella organisationer ska etablera sig i någon stad överhuvudtaget.
Vi är inte i Italien och jag kan, av demokratiska skäl, inte tillåta att någon utmanövrerar en hårt arbetande krogägare.

Enligt Corren så vågar ingen i Linköping prata om detta, därför har de intervjuat Anders. Det han säger sedan skrämmer mig

"De har ju ingen som beskyddar dem. Linköping är en obruten mark för de kriminella nätverken, därmed finns chans för dem som först bryter sig in att på sikt kontrollera samtliga nöjesställen."

Anders tips till skattemyndigheten, polis och kommuner:
* Ge er inte! Fortsätt att störa de kriminella nätverken så mycket ni kan. Ta in släktingar till förhör, rör er i de kvarter där de bor. Även medlemmar i kriminella nätverk värnar sitt privatliv. Gör det krångligt!
* Skattemyndigheten har ett oerhört stort ansvar. Fler specialister, som via bokföring kan upptäcka spår av svartsprit, måste till
* Se till att samhällsinstitutionerna är väl sampratade och ges full frihet, och mandat, att sätta in stötar när helst de finner det nödvändigt
* Avsätt massor av resurser till BRÅ. Låt dem åka runt i skolorna och berätta om vilken hotbild som finns på krogen, med farlig smuggelsprit, tabletter i groggen.....
* Sist men inte minst; förbjud betalgarderob

Jag ska ut och äta i kväll, jag kommer att begära kvitto även i garderoben!/Carina

Sjukpenning för svårt sjuka

Även vi i alliansen kan protestera mot riksdagens beslut, vilket många gör både i bloggar och på facebook.

Jag tror att vi kommunpolitiker ibland är närmare allmänheten och jobbar mer på gräsrotsnivån än riksdagspolitiker (vi är för det mesta fritidspolitker med ett ben i "verkligheten") och det är då vår uppgift att reagera mot tokiga beslut.

Jag tycker att allt ska vara klart innan man går till beslut, speciellt hur man ska hantera ärenden på Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen. De har tillräckligt att göra utan att behöva dras med dåliga riktlinjer från staten. Vi ska inte stressa fram beslut utan att veta vilka konsekvenser det ger för tredje part.

Det har vi nu sett i media när det gäller cancersjuka..... där måste riksdagen bli duktigare på information!

En som skrivit bra om detta är Roger Haddad i sin blogg
.
Det är inte meningen att vi, i dagens Sverige, ska sätta svårt sjuka i denna situation. Vi behöver se över sjukskrivningstid/arbetsförmåga/arbetsplats men då måste riktlinjerna vara bättre än de är idag!

Jag finns nu både på kommunlista och riksdagslista, men hjärtat är i kommunen/Carina

söndag 6 december 2009

Familjepolitik

Mitt tredje ben i min valplattform är familjen.

Det finns många infallsvinklar i detta stora ämne.

Ett kan vara det som Olov skriver om (mycket glad för detta beslut!) eller så kan det vara de ämnen som jag redan tidigare berört.

Jag har skrivit om fosterfamiljer, ensamma pappor och HBT-frågor.

Alla dessa frågor är viktiga, berör familjen och behöver politiker som kämpar för deras rättigheter.

jag är en av dem, rösta på mig 2010/Carina