lördag 31 juli 2010

Presentation 2

Ni har ju fått kunskap om mina olika bostadorter och skolor. Men vad har jag jobbat med?

Jag var ju skoltrött, så efter åk 9 blev det arbete på Skogsfrid. På den tiden var det ett boende för utvecklingsstörda, och jag hade en typ av ungdomspraktik där. Men då uppfattade jag nog det med som ett jobb - för jag hade mer eller mindre "bott" där under två år!

Min älskade Ulf, som jag skötte om och hade med mig hem...vilka mammakänslor jag hade redan i åk 8, då jag "pryade" på Skogsfrid.
Lyckades dessutom med konststycket att få vara där 2 ggr!, och min käre Ulf var en orsak. Var där på lediga stunder och på helger....var mitt framtidsyrke!

Nu blev det inte så, men jag fortsatte faktiskt som vikarie på Skogsfrid efter ett avbrott på Rimforsa Lanthushållsskola (1/2 år) och au-pair jobb i Västtyskland hos Marie Redwitz (född Douglas och bördig från Stjärnorp). Vilken tid!

Var i Bayern under 1 år, lite för länge, så jag fick skriva in mig på Försäkringskassa igen när jag kom hem.....

Sedan kom en period då jag provade på olika arbeten. Först som vikarie på Skogsfrid, men käre Ulf hade gått bort och det kändes inte lika roligt längre. Det blev Linkopia, fotoframkallning under en lite längre period, sedan som bingoutropare! och slutligen Postterminalen på kvällssorteringen.

Fick familj och kvällsarbetet funkade inte så bra när jag sedan blev ensamförsörjare efter skilsmässa. Så innan det löste sig (var dåligt med barntillsyn!) så gick jag på socialhjälp ett halvår - så den erfarenheten har jag också!

Därefter började jag plugga! Först på AMS (elutbildning) för att sedan gå vidare till KomVux (var ju så roligt att plugga!) och till slut lärarutbildningen. Lång och krokig väg....men jag är nog en person, som vart efter tiden går, upptäcker vad jag är bra på!

Så förutom lite sommarjobb på posten, så är det som lärare jag nu är verksam som.

Har arbetet som lärare på Vretagymasiet sedan 1989, så landsbygdsfrågor ligger mig också nära!

Rösta på mig 2010/Carina

Linköping - en stad för alla?

Folkpartiet fortsätter att synas i Corren (tyvärr ingen länk) där två folkpartister blir intervjuade.
Dels Joakim Anrell, som ordförande i RFSL Linköping, dels Reza Zarenoe som får ge sin syn som landstingspolitiker. Bra!

I går fick jag in min debattartikel och idag blir Joakim Anrell intervjuad. Folkpartiet syns!

Jag kommer här att redogöra för artikeln:
"Det är betydligt lättare att vara hbt-person i Linköping i dag än för tio år sedan. Men det finns Linköpingsbor som inte vågar komma ut.
- Jag möter ungdomar som är förtvivlade, säger Joakim Anrell, ordförande i lokala RFSL"


I Folkpartiets "Handlingsprogram för Linköping 20101-2014" så vill vi att ett antal HBT-coacher utbildas inom kommunens förvaltingar. Dessa ska ha huvudansvaret för att korrekt överföra och följa upp kunskap om HBT-gruppen inom såväl skolan som omsorgen.

"Det förväntas att du är heterosexuell. Att du lever enligt normen. Om du inte gör det innebär vardagen ständiga frågor och kommentarer om ditt liv och din sexualitet."

Den 4 oktober 2009 skrev jag om normer och för bara någon dag sedan var jag inne på Ungdomsstyrelsen och hittade materialet
hon-hen-han.

"Ändå har mycket hänt den senaste åren. På 1990-talet var klimatet ett helt annat. Joakim Anrell, som flyttade till Linköping 1994, minns ett personligt telefonhot och personer i huvor med påkar utanför RFSL:s lokaler.
En gång blev jag nerslagen på utestället Maxim för att jag kysst en kille. Vi satt väldigt undanskymt vid ett litet bord, men en man såg oss från baren. Det var mer intolerant klimat i Linköping då."


Vi har i vårt handlingsprogram speciellt skrivit in om att Linköping ska bli en HBT-vänligare kommun. Alla människor måste känna sig trygga, oavsett om den kärlekspartner man väljer att dela sitt liv med är av sitt eget eller motsatt kön. Linköpings kommun har ett stort ansvar för att påverka denna samhällsutveckling.

Fortsätter med Correns artikel:
"-Att växa upp som tonåring och tvingas höra att homosexualitet är en stor synd kan bara få förödande konsekvenser för alla. Det är omöjligt att ändra sin sexuella läggning. Jag möter ungdomar från såväl muslimska grupper som pingströrelsen, som är totalt förtvivlade över att de inte kan vara den de är."

Linköping är idag på plats 22 av 290, vi kan bli bättre på att bli en kommun ur ett HBT-hänseende.

Nationellt:
SD har sin syn på homosexuella, vilket också Seved skriver om. Och Amanda, som jag skrivit om några gånger, var i går glad! Men nu har något hänt....kan det vara KD?

En som ser framåt!/Carina

fredag 30 juli 2010

Pridefestivalen tar vara på mångfalden
Fick in min debattartikel i Corren! Kan tyvärr inte länka (KOM NU!)till den så den kommer här i stället:


Folkpartiet vill införa ett tiopunktsprogram för att stärka HBT-personers rättigheter. Det behövs också en nationell handlingsplan mot hatbrott anser folkpartisten Carina Boberg

Folkpartiet syns, både i paraden och i media. Amanda Brihed, riksdagskandidat för FP skrev i Aftonbladet den 26/7 – ”Mänskliga rättigheter går inte och lägger sig”. Amanda var transexuell och blev tvångssteriliserad 2008 efter könsbytet.

Folkpartiet är det parti som öppet gått ut och stöttat Amanda och alla andra i kampen mot tvångssterilisering. Den 27/7 nämnde Erik Ullenhag, på Pridefestivalen, att redan 2011 kan tvångssterilisering och tvångsskilsmässa vara borttaget ut Socialstyrelsens kränkande behandling av transpersoner. I Linköping har vi vårt handlingsprogram tagit upp HBT-frågor (Homosexuella, bisexuella och transpersoner).

Folkpartiet vill att kommunen ska vara ett föredöme när det gäller att ta vara på den mångfald som finns i samhället. Det är mer än 30 år sedan som, på initiativ av Barbro Westerholm, homosexualitet inte längre klassificerades som en sjukdom i Sverige och fortfarande blir HBT-personer hotade! Det är inte värdigt ett demokratiskt samhälle!

Vi vill förbättra toleransen gentemot HBT-personer. I olika verksamheter möts dessa individer av skolkamrater eller kollegor som har en negativ och intolerant syn på homosexualitet, bisexualitet eller transpersoner. Folkpartiet vill att ett antal HBT-coacher utbildas inom kommunens förvaltningar, som ska informera och följa upp den kunskap som finns ute i verksamheter som skola, vård och omsorg.

Vår EU-minister Birgitta Ohlsson har på YouTube informerat varför Pride är så viktigt! I många länder dödas de homosexuella, Pridefestivaler stoppas och partnerskap är inte tillåtna. I Sverige har hatbrotten ökat och trots att vi sedan 2002 tillåter adoption för homosexuella, så är det fortfarande för många hinder.

Den 28 juli presenterades Folkpartiets tiopunktsprogram för att stärka HBT-personers rättigheter av Birgitta Ohlsson och Nyamko Sabuni. De föreslår bl.a. en nationell handlingsplan mot hatbrott med avseende på sexuell läggning, könsidentitet, religion, etnicitet mm.

Carina Boberg, kommunkandidat nr 2 för Folkpartiet

torsdag 29 juli 2010

Avhopp från SD

Men frågan är varför han gick med från början? Nog måste väl han ha vetat vad SD står för?

Men nu har Staffan insett sanningen, så det är bara att gratulera. Förnuftet har vunnit!

Men vad gör vi åt det hat som finns mot muslimer? Har själv nära släktingar som är muslimer......jag kan inte acceptera detta hat. Så frågan är då vad gör vi?

Vill min familj väl/Carina

Hittade detta på EXPO - vad vill Staffan med detta nya parti?

Fler som bloggar: Odelberg

onsdag 28 juli 2010

Liberal agenda för HBT-rättigheter

Ja, det är Folkpartiet som står för stödet till HBT-personer!

Idag lades Folkpartiets tiopunktsprogram fram, en nationell plan mot hatbrott med avseende på sexuell läggning, könsidentitet, religion etnicitet mm.


Denna vecka är det ju Pridefestival i Stockholm, där vi i Folkpartiet är aktiva!

Nu håller jag tummarna att min debattartikel om HBT-frågor i Linköping kommer in denna vecka!/Carina

tisdag 27 juli 2010

Ett "gästinlägg"

Har en folkpartikollega, Ralf Falkhede nr 3 på landstingslistan, som har skrivit på Correns debattsida/internet.

Lägger här in hans svar på Veronica Palms utspel på den borgerliga sjukförsäkringssystemet

Det är snart val och då tycker många att fakta inte längre är så viktiga i debatten, men Veronica Palm överskrider gränsen.

”kastades 705 personer i Östergötlands län ut ur sjukförsäkringen” – fel. 705 sjukskrivna fick en möjlighet att få sin situation omprövad, få rehabilitering och få möjlighet att gå tillbaka till sitt jobb eller få ett nytt.

”ska vi kunna känna oss trygga i förvissningen att både få snabb rehabilitering tillbaka till arbete” Detta var just vad man inte fick med det gamla systemet. Blev du långvarigt sjuk fick du antingen stanna kvar i sjukförsäkringen eller förtidspensionerades med lägre ersättning och sämre pension.

”efter tre månader har nästan 40 procent sökt sig tillbaka till sjukförsäkringen” Leka med statistik! Fakta är ju att mer än 60 procent inte behövt gå tillbaka till sjukskrivning utan får möjlighet att komma in på arbetsmarknaden igen. Att de står sist i kön för att få jobb får Veronica Palm stå för. Det är rent påhitt.

”Vi kommer att satsa på rehabilitering så att människor faktiskt kan komma tillbaka till arbete” De rödgröna skall återupprätta förtroendet för sjukförsäkringen som de gjort sitt bästa för att förstöra. Men de tänker inte riva upp den reform som de så hårt kritiserar. De skall satsa på rehabilitering vilket ju är precis vad den borgerliga regeringen gjort. Eller skall vi få en återgång till systemet med att de sjukskrivna hamnade utanför igen.

Vad Veronica Palm inte förstår är den betydelse som ett arbete har för en människa. Det är inte bara pengar, det är ett socialt liv, det är människovärde och att känna att man betyder något.

Ralf Falkhede (FP)

söndag 25 juli 2010

Ja till homoadoption

Det sa svenska regeringen redan 2002....men inte svenskarna.... bara 17% tyckte det var ett bra beslut.

Idag är det 50% som anser att homosexuella ska få adoptera barn.

Jättebra inlägg för det visar en sida av adoption, Dels har vi ju den adoption som kan ske när en partner redan har ett barn sedan förut dels där två som lever ihop tillsammans adopterar.

Utifrån barnets perspektiv tycker jag det är viktigt med klara papper, vem som ska finnas till för barnet om det händer den ena partner något. Detta är en bra väg att gardera barnets fortsatta välmående.

Linköpings som ska bli en HBT-vänligare kommun/Carina