tisdag 22 december 2009

Summering av sista veckan

Svårt att komma igång, känner mig splittrad.... kan det bero på julförberedelser...?
Ni som kan gå in på min fansida (på FB) kan läsa lite där. Vad jag vet så är det bara landstinget som sätter stopp för FB, ni andra kan gå in och läsa lite om vad jag gör, även utan att vara fan (se FB-rutan längre ner på bloggen).

På jobbet har vi tidningen Land, även bilagorna Lantbruk och Skogsbruk, Kan läsa i nummer 50 (Lantbruk) att "Eriks grisar blev smittade efter aktivisternas intrång". Beklagligt!
Har förut skrivit om djurrättsaktivisterna... och har nu fått rätt! Många av de gårdar som blev anmälda har nu fått OK igen.... återkommer till frågan senare under jullovet.

I numret 51 av Lantbruk "Han har inte råd att vara föräldraledig", vilket inte gäller bara för bönder utan för flera egenföretagare.
Pågår en del diskussioner även inom Fp, både på facebook och i tidningen NU....... är lite fundersam...... var står Fp egentligen när det gäller föräldraledighet? Återkommer även här senare.

Den 2 december, Corren, stod det om änkemannen Ingemar Westlund om "14 månader lång mardröm är över". Mannen var misstänkt för att ha mördat sin hustru......släpptes efter 6 dagar, men fortsatt misstänkt i ytterligare ca
5 månader.
Det jag inte kan förstå att det ska ta 14 månader att inse att kvinnan blev dödad av en älg! Stor brist på information till mannen och ingen förståelse för en man som sörjer sin hustru sedan 50 år.

Den 15 december, Corren, finns artikeln "Anna kämpar för Adrians rätt till ett normalt liv". Där får jag ta åt mig... som ledamot i en skolnämnd.... som inte har uppmärksammat att hans skolgård borde förbättras så han kan vara med sina klasskompisar.... eller är det en annan nämnd?
En förälder till ett barn som har ryggmärgsbråck har nog tillräckligt många strider ändå, de ska inte behöva ta denna strid också. En uppgift för mig att följa upp!

Pensionärerna får mindre pengar efter nyår, nu finns den rubriken äntligen i Corren, för det finns de som får det sämre.... oavsett vad som tidigare skrivits!

Fick ett mail från en kollega på jobbet, om Glädjebussen. Ett projekt som har etablerats i Sverige med avsikt att förmedla en inblick i södra Iran och dess kultur som håller på att dö ut. Mycket intressant och det ska bli spännande att följa detta projekt.

Nu tar jag ledigt från bloggen över julhelgen, återkommer i mellandagarna.

Får önska dig en God Jul och Gott Nytt År/Carina