fredag 9 mars 2012

Lite summering av veckan som varit

Men först några länkar:Våra duktiga elever på ALG och ett kommande evenemang som jag ska hålla invigningtal till!

Annars har veckan varit intensiv. Förutom formella möten (de som alltid är ...) så har jag med flera fortsatt med vårt arbete för ett LinköpingsDialog - ett interkulturellt och interreligiöst råd. Återkommer när vi börjar få ihop våra tankar...en Open Space-övning står på agendan nu så vi får till vårt syfte - vi vill ju så mycket!

De andra möten har varit fortsatt info för mig om våra särskoleelever och deras utskrivningar, träff med Ljungsbrofolk och ett intressant seminarium på redovisningen av YES!

Förutom redovisning av rapporten om Entreprenörskap i skolan så fick vi lyssna på Yngve Bergqvist. Det är en sann entreprenör -ut i fingerspetsarna! Att dra igång Ishotellet i Jukkasjärvi - då måste man verkligen tro på sin idé! Förutom att hans berättelse var intressant att lyssna på så var han rolig också - många skratt i publiken.
Så skönt att få vara på ett seminarium där man kan lyssna på en person som är så engagerad och "naturlig" - han var sig själv och ville delge oss sina erfarenheter och de problem som haft - och som löst sig!

Min "arbetsvecka" slutar (förutom inläsning av material i helgen) med nattvandring i Skäggetorp.

Ja, det höll jag på att glömma! Hade besök av elever från Björkö - roligt att träffa gymnasieelever igen!

söndag 4 mars 2012

Veckan som varit

Veckan började, som vanligt, med planeringsutskott (PLU) där vi bland annat fick information om LinköpingBo2016.
Måndagen avslutades sedan med ett folkpartimöte i kulturens anda - med bland annat regionens Kulturplan.

Tisdagens Kommunfullmäktige blev denna månad ovanligt kort, eftersom temamötet - Mänskliga rättigheter - fick ställas in pga sjukdom.

På onsdagen hade jag Arbetsmarknads- och Näringslivsråd och den dagen avslutades med en sväng bort till Vretagymnasiet för att tacka av en kollega som nu går i pension.

På torsdag hade vi i Bildningnämnden en intensiv dag - utbildning inför budgetdagarna! Jättebra med tid för egna gruppen (borgerliga) att tillsammans avsluta vårt arbete med effektmål och prioriterade aktiviteter.

Fredagen var också intensiv; ordförandeträff med bildningskontoret och umgänge med folkpartister i olika möte.

Veckan som kommer blir ännu mer intensiv, blir så ibland.....