lördag 26 oktober 2013

Elsa Brändströms finns kvar

Komvux, Elsa Brändströms skola, finns kvar men i nya lokaler!!!

Kan vara bra om våra dagstidningar i Linköping vet om det. Och vet de inte det, så är mitt tips att de går till Kunskapsgallerian på ett besök. Tror de behöver lite uppmärksamhet efter rubriker om att de har stängt.....

Litet förtydligande, det är deras gamla lokaler som nu ska bli grundskola och inget annat. När Vretagymnasiet flyttade till sitt nya hus så har man funderat på vad det ska bli i de gamla lokalerna....men då skriver man det.....vad ska det bli i Vretagymnasiets gamla lokaler?

Varför blir detta då så fel.....

Carina

torsdag 24 oktober 2013

Fler vill bli lärare

Äntligen vänder siffran! Se Folkpartiets hemsida och Jan Björklunds nyhetsbrev

Söktrycket till lärarutbildningen ökar nu med 27 procent jämfört med förra året
Förra året.....inte tre år sedan utan jämfört med 2012!

Vi har en ny skollag, nya läroplaner (även för vux) med tydliga kunskapskrav, fler nationella prov, nytt betygsystem, tidigare betyg, ny lärarutbildning (lärare får nu lära sig hur man lär sjuåringar läsa!), lärarlegitimation och nya lärlingsutbildningar.

Detta har folkpartets partiledare Jan Björklund levererat och tillsammans med Alliansen är nu äntligen skolan på rätt väg - vi levererar!

Som jag sa i kommunfullmäktige (i helt annan fråga) - "Socialdemokraterna vill rädda XX ungdomar i stan, jag vill rädda alla"

Med de satsningar som nu regeringen också gör på lärarna med karriärtjänster så kan vi kanske också få en rimlig månadslön för vår duktiga personal

Carina