lördag 4 juni 2011

Blue Ribbons Squares


På Folkpartiets julfest 2010 fick jag chansen att få dansa squaredance...har inte dansat på över 10 år! I dag fick jag korten...det är därför ni får se utvalda kort idag!
Fotograf är Peter Fischier - som har servat mig förut med foto från folkpartiet - stort tack!

Jag och min man lärde känna Bo Nilsö i slutet av 80-talet när vi började i hans nybörjarkurs. Sedan höll vi på med dansen, förutom ett kortare uppehåll, fram till ca 2000.

Mycket bra motion (vilket jag skulle behöva ha idag) och en rolig dans. Mycket social - har fortfarande kontakt med flera av dansarna!

Vill ni ha roligt och få lite motion så kan jag tipsa om deras hemsida - finns kurser på olika nivåer!

/Carina

tisdag 31 maj 2011

100-dagen

Har i dag besökt Industrikompetens kommunens 100-dag.

Ny och nyttig kunskap med tanke på att jag nu är inne i intensiv period med kopplingen utbildning/näringen.

Tack för dagen!/Carina

måndag 30 maj 2011

Arbets- och näringslivsråd

I fredags (27/5) hade vi uppstartsmöte för ett nytt råd i Linköping

Ett samarbete mellan kommunen och arbetsförmedlingen. Intressanta diskussioner som vi tar tillbaks till verksamheten och som sedan följs upp på nästa möte i höst.

Vad diskuterades? Jo - ungdomsarbetslöshet, utbildning, företagande och mycket mer!
Vilka var med? Representanter från Bildningsnämnden, Socialnämnden, Kommunstyrelsen, NuLink, Arbetsförmedlingen och Länsstyrelsen - en liten grupp som nu har lagt upp en del riktlinjer för fortsatt samarbete.

I dag hade jag ett möte med representanter från Anders Ljungstedtska gymnasiet, Bildningsnämnden, Svenskt Näringsliv, Företagande och Jobbtorget - vi diskuterade programråd och samarbete mellan gymnasie och näringen. Vi har också gett verksamheten ett antal uppgifter som sedan följs upp i höst.

Känns bra att vara en del av detta - och att få bygga upp nätverk av kontakter. Redan i morgon ska vi planera för framtiden - Utbildning/Arbetslivet! Känns bra när man ser att olika möten ger resultat!

/Carina