onsdag 22 januari 2014

Start av härbärge

Äntligen är allt klart!
I går tog vi beslut om härbärge för våra EU-migranter och förhoppningsvis har vi allt praktiskt klart till fredag.
Känns jättebra nu med tanke på kylan som har kommit och varit nu ett tag.

Har uppmärksammats även ute i landet, bla
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/eu-migranter-far-eget-harbarge_8917440.svd, Aftonbladet (som jag inte hittar) mm

Corren och Östnytt

För mig som kommunalråd, men även som privatperson, är detta en viktig signal till våra andra kommuner - att vi ska hjälpa till med det vi kan!

Vi har sedan i i höstas rådgivning på torsdagskvällarna, lunchpaket - tidigare på Kontaktcentrum nu Johanneskyrkan - och nu VINTERNATT, härbärget i Ryttargårdskyrkans sporthall.

Ett stort tack till Stadsmissionen och till alla volontärer som hjälper till och ett stort tack till Svenska kyrkans olika församlingar som den 5/1 2014 samlade in 50 000 kr i kollekt.

Även ett stort tack till alla andra som på olika sätt visar att ni bryr er - antingen med att lämna förbrukningsvaror till Stadsmissionen, ger en liten peng till tiggarna eller på andra sätt visar att ni bryr er.

Att hjälpa våra medmänniskor, oavsett varifrån de kommer, är för mig det viktigaste i vårt välfärdssamhälle. Och det är Ok att lägga en liten peng i muggen.

Själv har jag lite kontakt med en tjej som sitter vid Copp Extra, hoppas verkligen att hon kommer sova gott på vårt härbärge i helgen!