onsdag 2 september 2009

Valet 2010 - nu är det dags!

Det är snart val,igen. Men denna gång till riksdag, kommun och landsting.
Själv kandiderar jag till kommunen och hoppas på att få en bra plats på listan och spännande uppdrag även nästa mandatperiod.

I går hade vi en muntlig presentation, förutom den skriftliga som nu gått ut till alla medlemmar. De två närmaste veckorna är det provval och sedan i november ett nomineringsmöte, då listorna fastställs.

Och självklart kommer vi ha en borgerlig regering även nästa mandatperiod, inte bara här i Linköping utan även i Sverige.
Vi i Alliansen har gjort ett bra arbete under denna period och vi kommer att göra ett bra arbete även de kommande perioderna.

Men vad gör de andra partierna? Läs om Mona Sahlin och om Socialdemokraterna.

Hoppas att jag nu får nya läsare till min blogg som kan läsa om vad jag brinner för. Och det som jag gör i Skäggetorp - men det tror jag att jag återkommer med, finns mycket som jag gör och behöver göras!/Carina

Skolverktyg

Om mobil ska vara ett verktyg i skolarbetet, diskuteras just nu.

Vad tycker du?

Själv är jag matematiklärare på gymnasiet och tycker att det är OK, om den inte används till SMS och samtal!
Har jag en elev som glömt miniräknaren, så anser jag inte att det är några problem att använda mobilen istället.

Vad tycker du?/Carina

måndag 31 augusti 2009

Våra ungdomar och deras beteende

Nu har min insändare kommit in i Linköpings Tidning, så nu kan jag lägga ut den (via min hemsida på Folkpartiet).

Ha en bra vecka/Carina

söndag 30 augusti 2009

Grupper på Facebook

Gick igenom mina grupper som jag har på FB, och det är många! Varför är jag då med i så många och har jag någon nytta av dem?
En del är jag med för att stödja en speciell fråga som 100 Million Facebook members för Democracy Iran, en del grupper är jag med i för att de är roliga som Stödgrupp för Facebookmissbrukare och en del för att få information om poltiska frågor, som Ja till EU och HBT-liberaler.

Mina grupper som är globala är dels den som finns ovan dels Ge liv åt barns drömmar, Make Noise för Free Shoice, Wake up Sweden - öppna ögonen för verkligheten och Feed a Child with a Click.
Här hoppas jag att jag stödjer de krafter som finns ute i världen, precis som jag gör med mitt medlemsskap i Rädda Barnen, Plan och IM. För som kommunpolitiker är det svårt att driva internaionella frågor, för mycket av kraften läggs på de lokala problem som uppstår när ex. inte pengarna inte riktigt räcker längre.

Men genom att på min fritid lägga energi på globala och på mer familjära intressen så tror jag att jag vidgar mitt kunnande och blir en bättre politiker i kommunala frågor.

Läste i Corren igår om den Stödgalan som skulle bli under dagen för Skateistan (skateboard i Afghanistan) och det projekt som Oliver Percovich har startat. Oliver lär barnen i Kabul att åka skateboard för att hålla dem borta från droger. Projektet har nu hållit på i två år och har idag en anställd. I reportaget så finns Hadissa, en av de få tjejer som fått tillstånd av sina föräldrar att skejta med Skateistan - fram tills hon kommer in i puberteten, för där är det stopp.

Jag skulle vilja att fler engagerar sig!/Carina