fredag 10 juni 2011

Åka till Sevilla

Är du mellan 18-30 år och bor i Linköping vill vi att Du fyller i enkäten som finns på denna hemsida.

Är du också intresserad av att åka med till Sevilla så ta kontakt med Anna!

Vi behöver ha 50 linköpingsungdomar som besvarar enkäten (se länken) och som är mellan 18-30 år. Är man sedan intresserad av att åka till Sevilla 3-8 oktober på ett seminarium tillsammans med ungdomar från övriga Europa så kan man höra av sig till Anna Bjärkmar
Utvecklingsstrateg, Mobil: 070-616 53 10

Länk till enkäten:
http://unglinkoping.blogspot.com/2011/05/folj-med-till-sevilla.html

/Carina

måndag 6 juni 2011

Invigning av sommarutställning i Passagen
Mitt invigningstal:
När jag skulle förbereda mig för denna invigning så gick jag ut på nätet och sökte information, dels om konstnärerna dels om utställningen. Och samtidigt som jag läste fakta så funderade jag på vad jag själv har för koppling till trädgårdskonst.

När jag var i Norge för ett antal år sedan, var jag inne i en period då jag ville skapa av det som fanns i naturen – därav denna lilla prydnadssak. Trä, sten….men inte som jag ”knyckt”…utan de är plockad ute i naturen…men det kan ju uppfattas så…att jag tagit något. (tyvärr ingen bild på mitt konstverk)

Peter Johansson och Barbro Westling har tagit ett steg till…och jag är mycket nyfiken på vad de har hittat i våra trädgårdar här i Linköping. Någon som saknar något????

Tomtar och troll, väderkvarnar och fiskdammar – vanliga saker i trädgårdar, förutom blommor i alla färger. På Google fick jag 53 000 resultat på min sökning ”trädgårdskonst”. Vilken kulturskatt det finns och vilka möjligheter vi har att förgylla vår vardag, med enkla medel (min figur) eller med en mindre investering.

Att vara kreativ och ta med sig denna kunskap till konsthallar – som Peter och Barbro gjort – gör att Du och jag kan lära oss se konsten ur ett nytt perspektiv.
Peter och Barbro är ute på ”stöldturné” och resultatet visas här på Passagen från den 4 juni till den 12 augusti.

Genom att ändra på rummet och den traditionella utställningsformen vill de visa sin syn på trädgårdskonst.

Därmed är utställningen Förspilld ironi och andra skulpturer invigd

/Carina