lördag 28 december 2013

Ta det inte personligt!

Som politiker måste man ha denna inställning, ta det inte personligen! Men hur långt sträcker sig det "ansvaret"?
Om inte förtroendet finns kvar i de egna leden, då blir det väl personligt?

Nu är jag en snäll person, så jag kommer inte spy galla här på bloggen, men det känns surt, det måste medges!!

Hade jag inte fått så många frågor från mina väljare/verksamheter/kompisar m.fl så hade jag nog inte skrivit detta inlägg....som nu trots allt kommer att skrivas.

Många frågar varför jag ska sluta med politiken, var ju rätt formell i mitt tidigare inlägg, när jag meddelade att jag inte ställer upp för omval.
När Corren ringde, efter att ha läst mitt blogginlägg, så berättade jag varför - att jag inte accepterar den plats som jag fick på nya listan.

Analysera ville jag inte med en journalist och jag kommer inte göra det här heller! Men man kan ju alltid fundera - och tyvärr kom alla tankar på natten, då nattro ska råda för att orka med arbetsdagen.

Ja, det blev mycket tuffare än jag hade trott - dels att meddela att jag inte ställer upp för omval dels att försöka förklara varför -  på ett snyggt sätt - men det känns surt!

Nytt begrepp för mig, det känns surt, när någon frågar hur det känns.

Nu är jag kommunalråd under 2014, fortfarande, trots att mina egna partimedlemmar egentligen inte vill ha mig - för vad kan annars plats 5 på den nya listan betyda?

Jag tycker nog - och detta är helt min egen personliga åsikt - att Folkpartiet i Linköping nog hade kunnat vara lite tuffare!
Att gå ut med tre kvinnor i topp - men det gjorde man inte.

Mitt hopp stod nämligen till att valberedningen skulle våga ta det steget, för då hade jag haft en liten chans att visa att jag ville avsluta det som jag har påbörjat - men icke sa nicke.

Var det dumdristigt att dra tillbaks kandidaturen? En del tycker nog det, men då känner dom inte mig!

Och jag kan inte låta bli att fundera, men inte längre på natten, trodde valberedningen verkligen att jag skulle köpa denna plats?
Men det får de själva svara på - precis som jag sa till Corren också!

Jag kan inte acceptera en femteplats, som jag sa tidigare.
Jag kan inte heller acceptera att göra som en del andra partimedlemmar - stå där och skrapa med ena foten och hoppas på något vettigt uppdrag!

Jag har varit med så pass länge nu i politiken, och då på kommunal nivå, att det är dom första på listan som får de bästa uppdragen. Tanken på att gå tillbaks till en nivå som ev. skulle vara säme än när jag kom in 2002, den köper inte jag.

Så efter den 1/1 2015 blir jag en fd kommunpolitiker.
Jag kommer inte ta några uppdrag alls, kommer inte heller att byta parti utan det troliga blir nog att jag lämnar folkpartiet som medlem.

Har en del tankar för framtiden, att parallellt med mitt lärarjobb på Vretagymnasiet, engagera mig i något - och då vill jag vara fri från politiken.

Har många planer på gång, en plan funderar jag på att verkställa redan under 2014 eftersom det inte strider med mitt uppdrag som kommunalråd. Resten får vänta till 2015 och framåt.

Eftersom jag inte ställer upp i valrörelsen så drar jag mig undan arbetet som gäller för nästa mandatperiod. Som debatter, torgbord, dörrknackning mm.
Men som kommunalråd för folkpartiet kommer jag stå i valtsugan och dra mitt strå till stacken - ett strå som trots allt är lite slokande.
Hoppas verkligen att alla har förståelse för det, att jag inte ställer på samma sätt som jag gjorde tidigare.

Du som läser detta och hade tänkt rösta på mig, så en liten vädjan - rösta på folkpartiet iallafall!

Ni som är medlemmar i partiet - ni har nu talat och jag tar konsekvenserna av det! Men jag har en liten fråga till er - hoppas verkligen att det inte är mitt privatliv som har styrt ditt "ickeval" av mig!

Så nu är detta inlägg skrivet, och jag får önska er alla Gott Nytt År!