söndag 8 juli 2012

Foto från min AlmedalsveckaFörsta gången som jag själv pratar på Almedalen (förutom ett litet öppnande några timmar innan).
Här pratar jag om behoven av pengar från den Europeiska Regionalfonden, för det är inte bara de tre stora städerna som har stadsdelar i behov av extra medel.

Jag redogör för det arbete som vi har gjort och det som vi behöver göra i Linköping. Det är inte bara en enskild stadsdels problem utan hela stadens problem och det finns mer att göra!

Gjorde även reklam för LinköpingBo2016

Fler bilder från mina dagar kommer här:


Direktsändning av TV 4 matprogram


Vi som var till Visby; Kjell och Nader från Coompanion, Anna från Linköpings kommun och jag. Här är det mingel med bla Coompanion med en god hamburgare och alkoholfria drinkar! Nader är stadsdelsutvecklare i Skäggetorp. Nu saknas tyvärr Annika, från Berga, som var sjuk.


Mina dagar avslutades med Jans tal! Ett mycket fint tal, som Christer skriver om i sin blogg

Arbetet med våra utsatta stadsdelar fortsätter och min förhoppning är att linköpingsborna ser nyttan av att alla linköpingsbor mår bra och har en bra hälsa.
Alla våra stadsdelar ska vara socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara och detta måste även gälla de "gamla" stadsdelarna.
Var på ett seminarium som pratade om behover av upprustning av våra miljonprogram och jag anser att här måste staten gå in och hjälpa de kommuner som har dessa stadsdelar.
Vi kan inte bara satsa på det nya, som jag nämnde ovan med LinköpingBo 2016, utan vi måste ta krafttag när det gäller sysselsättning och bra boende även i Skäggetorp, Ryd och Berga!

Önskar er alla en fortsatt skön sommar/Carina