fredag 5 oktober 2012

Jag har kommit ut!

Min man har en demenssjukdom som heter Lewy Body demens, vilket innebär Alzheimers, Parkinson, mycket lågt blodtryck och synhallucinationer.

Diagnos fick han i januari 2012, så varför skriver jag i min rubrik att "Jag kommit ut"?

Jag har nu varit på två anhörigträffar!!!
Att vara anhörig har jag varit länge för denna sjukdom har ju pågått ett tag innan diagnosen ställdes. Men jag har aldrig varit i en grupp med andra anhöriga.

Första gruppen var för ca 2 veckor sedan.
Var på ett seminarium som Geriatriska Minnesmottagningen hade och de vände sig till anhöriga....och vi var en mindre grupp. Ca 10 personer kommer nu under hösten träffas 6 gånger.....och det är där "jag kommer ut"! Att sitta och prata med andra personer, om min man och om mig ......får se vad jag tycker om det.

Andra tillfället var nu i veckan när jag var med på Anhörigcenters 5års firande.
Gick dit som anhörig och gick därifrån som anhörig.....men jag var nog politiker en liten stund vid fikastunden. Då satte jag mig med Linnéa och Jan-Willy, för dem kände jag!Men nu har jag bokat tid för eget samtal på Anhörigcenter. Tror det är dags nu för min man blir ju inte friskare. Men tiden finns nog inte att gå på alla aktiviteter som de erbjuder men jag är stolt över mig själv att jag nu har tagit detta steg.

I dag njuter av nuet och tar en vecka i taget. Jag får önska er alla en trevlig helg/Carina