fredag 22 juli 2011

Bra avtal

Vår EU-minister Birgitta Olsson (FP) blir intervjuad på SvT med anledning av det avtal som nu togs i går kväll.

Vi i Sverige är inte med vid dessa diskussioner (eftersom vi inte har euro), vilket jag djupt beklagar! Vi ska vara med i eurosamarbete, dels för de mindre företagen och deras ekonomi, dels för ett total insyn i EU, vilket vi inte har idag!

Med hårdare i regler nationellt i Grekland, med bland annat översyn av pensionsålder och den offentliga sektorn, och med det nya lånet från EU med lägre ränta och under längre period, så ska landet komma ur sin stora kris.
Men det är också viktigt att EU:s länder nu trycker på att vi måste samarbeta och att det blir ett ordentligt regelverk och att felaktig statistik från ex. Grekland inte får förekomma - och här är inte vi med...vi har kunskap så varför säger då svenska folket nej till ett totalt samarbete för oss/EU??

Nu är inte Greklands naitonella kris samma sak som eurokris, vilket Birgitta också trycker på...vilket tyvärr har förmedlats i en del media!

Jag är glad över gårdagens beslut och önskar Grekland lycka till, för det behöver de!

/Carina

söndag 17 juli 2011

Nostalgidagar


Har suttit med min farbror nu i tre dagar och gått igenom gamla tidningsurklipp och fotografier - gjort en nostalgiresa.......

Min farbror utvandrade till Mexico 1961 och är fortfarande bofast där. Men med regelbundenhet kommit "hem" till Sverige och släkten. Senast var han här 2002 och sedan dess har både pappa och mamma gått bort - därför en nostalgiresa!

Mamma gick bort 2007 (pappa 2003) och i samband med bouppdelningen så packades alla foto och tidningsurklipp ner i ett antal flyttkartonger, och sedan stod de i en källare...men för snart två år sedan fick jag en förfrågan på Facebook.

Min kusins fru skickade en vänförfrågan till mig (min kusin är son till min farbror och har med andra ord bott en period i Mexico). En ny värld öppnade sig med denna vänförfrågan (tack Carina) för genom detta fick jag även kontakt med den släkt som jag nu har i Mexico - och foto från min farbrors hem. Och detta ledde i sin tur till att dessa kartonger, som jag skrev om ovan, nu äntligen kom upp ur sitt förråd!

Dessa album, med en massa minne, är nu till största del bevarade hemma hos mig, och därför ett antal nostaligdagar här med min farbor. För han kunde berätta om fotona - sådant som jag glömt bort/inte frågat mamma eller pappa om - ett stort tack Lars!

Passade även på att fråga honom, eftersom vi hittade en tidningsartikel, om hans flytt till Mexico. I artikeln blev både hans fd. fru och min jämnåriga kusin (som inte var så glad över att behöva lämna sin Tant Johansson (han var 5 år!) intervjuade och hr Lürén, som de skrev på den tiden, fick berätta om den kommande framtiden.

1988 var mina föräldrar över till den mexikanska släkten och firade jul/nyår - ett särskilt fotoalbum från den resan granskades extra noga nu! Vilken tur att man har riktiga foton att titta och prata om - men vi har även tittat på foton på Facebook för att visa Lars mina döttrars hemorter (Tyresö och Visby).

Summering av detta inlägg - vi är en familj som har släkt överallt i världen (jag och min man), det är bra att spara gamla foton/tidningartiklar för det finns så mycket minnen och jag har ännu inte varit i Mexico..........

/Carina