fredag 5 mars 2010

torsdag 4 mars 2010

Föreningshotell/Allaktivitetshus i Skäggetorp

I morgon ska jag på ett möte med personer från nämnder och från Skäggetorp, där vi förhoppningsvis hittar en lösning på Skäggetorpsgården.

Detta har varit uppe ett antal gånger, senast nu i höstas då vi var ett antal personer som träffades och satte ihop en skrivelse till LKF (Linköpings Kommunala Fastigheter).

Vi vill i Skäggetorp vara delaktiga när det gäller beslut om Skäggetorpsgården (fd. fritidsgården). För oss är detta en stor demokratisk fråga!

Vi som har satt ihop skrivelsen är Fredrik Einvall (rektor Skäggetorpssskolan), Ingela Jardman Hallberg (rektor Rosendalskolan), Anna-Lena Lindgren (rektor Nygårdsskolan, Carina Boberg (ordf. i GU Skäggetorp), Birgitta Johansson (v. ordf. GU Skäggetorp), Malena Storm (verksamhetschef KoopS), Loui Moshi (f.d ordf. Skäggetorps Stadsdelsförening) och Nader Ghaemi (stadsdelsutvecklare i Skäggetorp).

"Vi vill skapa en förvaltande styrelse av Skäggetorpsgården, där föreningar och KoopS bidrar till gårdens drift med arbetsinsatser för byggnadens underhåll. Arbetsinsatserna för drift av verksamhet och byggnaden ska enligt vår önskan vara i stället för hyra av lokaler Den förvaltande styrelsen bör bestå av rektor på Skäggetorpsskolan, områdets Stadsdelsutvecklare, representant för ungdoms- och fritidsverksamheten i kommunen, representanter från KoopS, Stadsdelsföreningen och geografiska utskottet"

Det skrev vi då, den 3 november. Nu idag ser verkligheten annorlunda ut... vi vet fortfarande ingenting... men kanske lite mer i morgon!

Nu är det uppe på nämndnivå, lite trögare med kanske också mer hjälp med ekonomin... för gratis blir det ju inte.....(utopi?)
Men det är jätteviktigt för oss att vi får vara med och bestämma - och det kommer jag att strida för i morgon... jag som inte ens blev kallad till mötet!

Håll tummarna nu så vi äntligen kommer igång/Carina

VÄNSTER har nu bestämt hur de rödgröna ska ha det när det gäller RUT/ROT

Eller rättare sagt Ohly.... för hur är det med alla de andra?

Frågan finns nu i alla medier.... bara veckotidningarna kvar!
Bra med reportage som visar vilka personer som nu fått jobb och bra när media visar vilka som använder RUT.. för ROT behövs väl inte redovisas i median.. för den är vi ju så vana vid!

Vi ska renovera badrummet och då är det utifrån två aspekter.

1. Stort behov... och vi kan använda ROT... ingen protest....?
2. Jag hjälper KoopS (arbetskooperativet i Skäggetorp) för då får de ett uppdrag.

De har redan renoverat två badrum och på måndag kommer Sven-Erik och kollar upp vad som behöver göras.

RUT kommer nog inte in just nu, men man vet ju inte hur det blir i framtiden!

Finns många som skriver intressanta inlägg på sina bloggar. Går ni in och läser dem?

Ska nu länka till några av dem som jag själv följer och denna gång blir det inte bara folkpartiser. Då drar vi igång!

1. Linnéa Darell som skriver om att de rödgröna vill avskaffa både RUT och ROT.
2. Gösta Gustavsson försöker reda ut skillnaden mellan RUT och ROT, precis som jag har försökt att göra i mina tidigare inlägg.
3. Muharrem Demirok har också sett vilken effekt personen Ohly har på de andra.....

Dessa politiker är allianskamrater till mig i Linköping.

4. De folkpartister som jag följer och som jag annars brukar länka till via liberalabloggar
Agneta, Rosie, Anna, Mark, Rasmus, Fredrik, Roger, Olov och Helene

Jag som snart kommer att använda mig av ROT och som förhoppningsvis kan använda RUT den dag jag vill/Carina

Nya kontakter: Jesper, Tobias

tisdag 2 mars 2010

Det var halkigt i går!

Jag är ju inte så jättevan vid vinterkörning, så det var lite pirrigt igår när jag skulle förflytta mig från Vreta kloster 14.30.... det snöade!
Men det gick bra, och sakta. På vägen är det 80km/h som gäller annars, men i detta väder blev det 60 km/h och knappt det i den skarpa svängen.

Kom till Nygård, skulle var på möte där 15.00 och som tur var hade jag räknat in lite tid för att skotta fram bilen här vid skolan och sedan en värdig förflyttning längs Bergsvägen.

Meddelade min käre make att jag nu var säker inne i Skäggetorp, men att jag skippade att åka tillbaks till skolan(hade ett infomöte jag vill vara med på) men pga vädret så avstod jag det!
Han ringer en halv timme senare och varnar för att det nu är halt också... och det var det! Tänk er backen upp till Vallarondellen från Barhäll.... kö och halt!

Kändes riktigt skönt när jag, efter dubbelt så lång restid, äntligen var hemma. Och kom även in i garaget med bilen! Det plogades för fullt, men inte precis där... och med tanke på plogning så läste jag min folkpartikollegas blogg.

Linnéa har skrivit om kommunens prioriteringslista.... jag är lika fundersam som hon!

Det har varit bedrövligt för de gående inne i Centrum, med tanke på våra äldre och de som har nedsatt rörelseförmåga. Denna modd som har varit på trottoarer... och att det kommer som nr 3!

Skottningen skulle nog behöva ses över/Carina

måndag 1 mars 2010

Gropar i asfalten

Var i Stockholm i helgen, körde bil på motorvägar som inte var fulla med hål.

Har de annan asfalt än de som är inne i Linköping?

Nu när det är så mycket skador på gatorna, och det är lite svårt med asfaltering i detta klimat som vi har nu, så kan det väl vara på sin plats med en varningskon?

I dagens Corren (tyvärr kan jag inte länka till dem) så finns en artikel om att Linköpings vägar går sönder och en artikel om Göran Salerud som fick två däck förstörda.Snälla Murre... sätt ut varningsskyltar/koner vid stora gropar.

En som inte vill ha punktering/Carina

Måste köra en vända till med RUT

Mycket intressanta inlägg och debatter om RUT, socialdemokraterna kanske nu vågar stå upp mot vänstern... för alla andra partier vill ju ha RUT kvar. Precis som vi har ROT... var ligger skillnaden?

Jo, så var det... det är mest kvinnor som arbetar inom RUT, se tidigare inlägg!

Debatten fortsätter här på bloggen, och då är det inte bara vi i Folkpartiet... men jag är lite egoistisk så jag länkar bara till partikompisarna (ursäkta M/C/KD).

Rosie, som jag har lärt känna på Facebook och även träffade nu på vår kandidatutbildning, skriver om att det blir dyrt för S att hantera debatten. Anna skriver om den debatt som "pigjobbet" (vilket sekel lever S/V i?) skapat!


Mark har i sitt inlägg tagit upp att de rödgröna nu måste ge besked och Nyamko har skrivit på Newsmill att nu måste de rödgröna ge RUT-städerskorna besked, ska de bli arbetslösa eller inte?

SvD finns denna artikel, läs den! Handlar om Rosornas krig som flyttat hem..... intressant rubrik!

En ny kontakt som jag fått via liberalbloggar är Gabrielle. Hon har också skrivit om RUT, steg 2 (att vi i Fp vill utvidga den)

Nu tillbaks till verkligheten igen. Sportlovet är slut för detta år och ska nu snart iväg till jobbet/Carina

Ytterligare en artikel från Newsmill