torsdag 17 december 2009

Rättning i handling

Känns bra när man gör lite nytta i politiken.... genom att prata med rätt person så får jag fira en hel seger... även den andra tjänsten är nu räddad!

I dag hade jag en spännande bussresa. Jag är glad för att vi har så trevliga busschaufförer!

Den första varnade oss för att det var halt på golvet inne i bussen (den hade städats på natten och sedan ställts ut... och med minusgrader ute så fryser det på inne i bussen... lite dumt!)
Den andre kunde berätta att det varit problem med trafiken/snövädret och bad oss om ursäkt för att hon körde saktare än vanligt.... och jag är tacksam, för då kom jag helsskinnad till min arbetsplats.

Jag beundrar de som har jobb som gör att de idag måste vistas ute. Och jag skickar en tanke till yngsta dottern som är på Gotland, där är det klass 2-varning!

Kram till er alla i snövädret/Carina

tisdag 15 december 2009

Snart julledigt

Idag har jag min röda tröja med julbroschen på mig. Sista veckan innan juluppehållet, både som lärare och fritidspolitiker.

På eftermiddagen har jag kommunstyrelsen och i morgon Mål- och Utvärderingsutskottet på förmiddagen och på eftermiddagen Barn- och Ungdomsnämnden.

På kvällen ska jag äta julbord på min skola, och de sista lektionerna är på torsdag och fredag förmiddag.

Skolan har julavslutning på fredag eftermiddag med en gemensam stund i Vreta klosters kyrka, med sång av elever och personal. Sedan har varje enhet egna avslutningar, jag ska försöka hinna med både kyrkan och vara med på Djurklassernas egen avslutning. Måste ju höra mina kollegor som ska sjunga för våra elever!

Men jag har ett julbord först på fredag lunch, och det är på Verdandi - mycket gott!

Idag firar jag en halv seger! En tjänst är räddad i Skäggetorp men den andra hänger fortfarande i luften. Får fundera över nästa steg!

Jag som vill ha din röst 2010/Carina

söndag 13 december 2009

Landsbygdsskolor

Nu ska jag skriva om ett mycket känsligt ämne - nedläggning av skolor. Det finns nog inget annat inom Barn- och Ungdomsnämnden som kan väcka så starka känslor, när detta är på tapeten!

Nu måste vi i nämnden även ta obekväma beslut, inte alltid roligt att vara politiker, men någon måste göra detta.
Samhället förändras och barnfamiljer bor inte alltid där skolor och förskolor finns.

Vi har tex. sett en stor efterfråga på förskoleplatser (dagis) i Vasastaden, vilket vi inte alls har haft möjlighet att tillfredsställa Svårt att bygga nytt i ett område som är så pass gammalt som denna del är.... men nu finns det hopp, man har hittat ett grönområde!

För något år sedan hade vi en diskussion om skolnedläggningar, bla. på landsbygden. Och denna skola var en som jag inte alls hade haft problem med att lägga ner. Dels är skolan gammal och matsalen är utdömd, många barn bussades redan (mellanstadieelever) och bussen skulle bara gå åt ett annat håll med ungefär samma restid. Dels fanns det föräldrar som ville att vi skulle lägga ned skolan, för de såg nya möjligheter i den andra skolan som de inte hade, som ex. speciallärare.

Nu blev det inget beslut om nedläggning, av olika orsaker.

I går, i Linköpings Posten, finns en artikel.... Lägg ned Västerlösa skola....

Jag tycker vi ska lyssna på dessa föräldrar och se till hela landsbygden

Jag som vill få din röst 2010/Carina