lördag 2 januari 2010

Folkpartiet i Linköpings kommun

Idag var jag inne i City. För mig som bor i Lambohov och vill till några affärer så är det City som gäller. Ska jag storhandla så blir det Tornby men bara då.
Jag älskar att gå i småaffärer och tycker nu att jag har hittat mina favoritaffärer, så varför ändra på ett fungerande koncept........

Jag åkte först vid 10.30 (buss!) och njöt av solen när jag väntade. Upplevde samma sak som när jag åker in från jobbet ute i Vreta kloster, att där husen inte står så tätt så kommer solen fram!
Känns som om solen går i moln ju närmare stadskärnan jag kommer, men det är bara de höga husen som gör det omöjligt för solen att komma ner till mig.

En orsak till varför jag inte bor i centrum! Den andra är barnen..... när de två stora barnen var små bodde jag i Skäggetorp och nu när den yngsta var liten så blev det Lambohov.
Jag gillar att bo i områden där min barn kan gå säkert till sin skola, utan att behöva slåss med bilar (som i innerstaden) och jag kunde också släppa ut barnen med sin cykel inne i bilfria områden. Stor fördel!

Tredje skälet är nog tillgången till affärer, som i Skäggetorp. Tyvärr inte så bra här i Lambohov.......

Folkpartiet i Linköping vill
* att bostadsbyggandet sprids över kommunen med varierande upplåtelseformer och flexibla planlösningar i samklang med naturen
* att stadskärnan blir en attraktiv mötesplats för alla linköpingsbor och besökare
* att kollektivtrafiken i Linköping kommer att ha en jämn och hög turtäthet

Jag som finns på kommun- och riksdagslistan/Carina

fredag 1 januari 2010

Nytt decenium, 2010

Om man läser olika bloggar, som jag gör, så är det vanligt att man har en summering av den tiden som gått. Jag själv är nog lite dålig på det, så det blir en framåtblick istället.

Först vill jag länka till Seveds blogg, som skriver om varför man ska rösta på Folkpartiet i höst. Sedan vill jag försöka skriva hur jag tror att det närmaste året kommer att bli. Vill ni hänga med?

Jag kommer att fram till valet fortsätta med mina uppdrag inom kommunen och med mitt arbete på Vretagymnasiet. Jag kommer under sommaren åka till Visby (Almedalsveckan) och till Tyresö (till min äldsta dotter) och resten av sommarlovet tillbringas hemma i Linköping.

Under hösten sker ett intensivt arbete i samband med valet och jag tror självklart att vi kommer att vinna. Både riks, landsting och kommun kommer att ha borgerlig majoritet. Och Folkpartiet kommer att bli det största borgerliga partiet... självklart!

Efter valet sker alltid vissa förändringar när det gäller uppdrag men jag hoppas att jag under vintern 2010 kommer att få de uppdrag som passar mig och att Folkpartiet kommer att få nytta av mina kunskaper.

När det gäller familjen så hoppas jag att våra fyra barn och fem barnbarn kommer att få ett bra år. Jag önskar också att alla mina vänner och kollegor kommer att få njuta av detta år och att det inte händer något allvarligt under 2010.

Jag hoppas att mitt fadderbarn får en bra start på det nya året och att han får fortsätta gå i skola. Jag hoppas att mitt fd. fadderbarn nu har fått jobb och kanske skaffat sig familj. Om du vill bli fadder så gå in på PLAN.

Jag kommer att fortsätta arbeta med min valplattform; familj, skola, landsbygd och demokrati. Det är för mig viktiga områden och dessa kommer att ligga som grund när jag skriver på min blogg eller skriver artiklar till tidningar.
Jag kommer att fortsätta finnas på Facebook och det ska bli jättekul att träffa alla mina folkpartistvänner på riksmötet i vår.

Jag hoppas att du, som läser denna blogg, också ser med tillförsikt på det nya året. Får önska dig och de dina en god fortsättning/Kram Carina

tisdag 29 december 2009

Homosexuellas rätt till vigsel

Sitter vid datorn en stund nu på morgonen, medan min man läser dagens papperstidning. På Dagens Nyheter (internet) så kan man hitta denna positiva artikel. Går framåt!

Förhoppningsvis följer resten av latinamerika med, liksom Europa!

Har förut skrivit om homosexuellas rättigheter och då inte bara om vigsel.

Vi i Folkpartiet vill att Linköping ska bli en HBT-vänlig kommun och min förhoppning är att vi i Sverige ska bli en HBT-vänligt land.

Ska bli ett spännande valår/Carina

söndag 27 december 2009

Kränkande behandling

Att som kvinna bli undersökt i gynekologstol upplevs ibland som hemskt. Många känner sig utlämnade och tyvärr finns det de som inte alls vågar, trots att de kanske är i behov av en undersökning.

När man nu läser dessa rubriker, Aftonbladet, så börjar även jag bli fundersam....

Att jag som kvinna blir behandlad annorlunda, att utgå från mannen när man forskar i hjärtsjukdomar, det vet vi ju. Men att utnyttjas i undervisande syfte..... BLÄ! Har tyvärr inget annat ord.

Hemskt och bedrövligt..... undrar vad som mer hände senast när jag låg inne?

Önskar er alla en fortsatt lugn och skön helg, och ta det lugnt i trafiken!/Carina