lördag 11 december 2010

Mina uppdrag som kommunalråd och som ordförande

Jag var i veckan på utbildningskontoret och träffade tjänstemännen. Och under tiden som vi sitter och pratar så upptäcker jag att jag har svårt att hålla isär rollerna (tur att Bengt var med på sittningen). Därför tänkte jag använda min blogg som hjälp att sortera!

Som ordförande för Bildningsnämnden har jag ansvar för verksamhetsområde:
* gymnasieskola
* vuxenutbildning med svenskundervisning för invandrare
* gymnasiesärskola
* vuxenutbildning för utvecklingsstörda
* uppdragsutbildning
* konsumentvägledning inklusive rådgivning till skuldsatta personer
* invandrarservice
* samverkan mellan skola och arbetsliv

Som kommunalråd så har jag ansvar för:
* utbildning
* kultur
* idrott
* integration
* arbetsmarknad
* social ekonomi
* stadsdelsutveckling

Det som är spännande är att jag vet inte än om detta är allt....senast i tisdags fick jag ett nytt område!

Detta innebär också att jag kommer att sitta med i olika grupper och dessa försöker jag nu "fånga" upp - almanackan är redan nu välfylld!

Som ordförande ska jag sitta med i (förutom egen nämnd och samarbete mellan olika nämnder) i Byggfonden och i Samfond - både på Anders Ljungstedts Gymnasium (ALG). Valla folkhögskola ska jag sitta i som ledamot för FP.

Som kommunalråd ska jag delta/sitta som ordförande i L15 (alla kommuner i Östergötland + Tranås + Landstinget), VIA-gruppen (Vuxenundervisning, Invandrarfrågor, Arbetsmarknad), Strategigrupp (återkommer när jag vet mer!), K2 (kultur/Östsam - ej klart än!), Regional kulturgrupp (återkommer även där!) Idrottsråd och Politisk ledningsgrupp för social ekonomi resp. stadsdelsutveckling........tror jag fått med det som jag i dagsläget vet om!

Nu till mitt problem - hur ska jag sortera mina papper och mina mail - utifrån de olika uppdragen?

Jag har nu varit i kontakt/bokat möte med de flesta personerna som håller i grupperna - utom en person. Har bara ett smeknamn och jag behöver nog hela namnet om jag ska hitta personen i fråga på den globala maillistan......

/Carina

fredag 10 december 2010

Vilka är våra mänskliga rättigheter under vintern?

Ena rubriken efter den andra berättar om vad snön ställer till med. Senast i dagens Corren om både tåg och buss här hemma. Och ska man dessutom ut på en längre resa - fasar redan för resan i mars!

Men om man nu vet om att ex. Tinnebäcksbacken är jobbig - bussarna tar sig inte upp för backen, kommer inte loss när de stannar vid rött ljus osv - så är det inget nytt - men vad görs?

Jag vet vad jag gör!
Undviker att åka med linje 2 till Lambohov, för jag blir nervös av att inte veta om man jag kan komma hem med den bussen.

Att snön ställer till det - de vet vi alla!
Men den fortsätter att ställa till även efter att snöstormarna har bedarrat - och det köper jag inte! Bara det att försöka köra ut på en väg, där snövallarna ger dålig sikt - vad för regelverk gäller då?

Eller om man ska gå på trotttoaren - som är helt snömoddig - vad gäller för regler då för dem som har ett funktionshinder?

Jag vill ha bättre plogning, snöröjning, underhåll av tågräls och till sist - bussar och tåg som klarar av vårt väder!

/Carina

torsdag 9 december 2010

Avtackning av Bengt Olsson

Bengt Olsson, gruppledare och kommunalråd, avgår nu till nyår.

I går avtackades han på folkpartiets julfest och jag vet att han redan har blivit avtackad i olika sammahang (som KS i tisdags) och att det även blir tillfälle nästa vecka (KF och bildningsnämnden).

Vi kommer att sakna dig, som den engagerade folkpartisten som du är - vår folkpartipappa!
Men vi unnar dig att nu få bli pensionär och få mer tid för din familj och dina fritidsintressen (som speedway).

Ett stort tack till dig....och jag hoppas att jag får slå en signal när det "kör ihop sig".

Blivande kommunalråd/Carina

söndag 5 december 2010

Nu går det fort

Packning på skolan, inför vår flytt och inför mitt avslut på skolan. Planera framtiden som kommunalråd och titta igenom vad jag kan ta med mig till nya arbetsplatsen i Stadshuset. Samtidigt som julen är här snart......

Ser på nyheterna, läser tidningarna och tänker....det här ska jag skriva om! Sedan när jag sitter här så snurrar alla tankar - var börjar jag och vad ska jag skippa?

Idag skippar jag julmarknaden i Cupolen ;( och promenaden är inställd, men inte av mig, så nu kanske söndagen går ihop.

Närmast timmarna ska läggas på Fp-expen - vi behöver röja upp efter valet, sedan en vända till Skäggetorp ,med lite papper till en kär person och passar nog då på att handla till julfesten FP ska ha på onsdag kväll...

Läsning av handlingar som ännu inte hunnits med och lite planering av veckan - mat mm, jo det går nog ihop sig!

Men bloggandet av intressanta ämnen - återkommer med det, om det är OK.....

Nu blir det en tidig lunch/Carina