fredag 17 december 2010

Snö, snö och ännu mera snöI år blir det nog vit vinter och det är vi inte bortskämda med. Med tanke på förra vintern (se foto) så kanske vi förväntar oss det - att vi nu har snö under vinterhalvåret!


Linköpings kommun kommer nu under ett period stänga av vissa gatuparkeringar för att kunna forsla bort de snödrivor som bildats.

Mycket bra!
Och bra att hemsidan används till denna information - nu skulle jag bara vilja att trottoarerna i innerstaden också är skottas så man gå ordentligt!

tisdag 14 december 2010

25-årsmiddag i kväll

I dag hade vi årets sista kommunfullmäktige och enligt tradition så har vi i kväll kommunens gåvoutdelning till dem som arbetat 25 år inom kommunen.

Dessutom så är stipendieutdelning och avtackning av politiker som nu slutar - som Bengt Olsson!

En av stipendiaterna har jag träffat i mitt uppdrag som ordförande i Skäggetorp - en mycket duktig kvinna!

Hon heter Wafa Khachab och har tilldelats stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete 2010.

Motiveringen (en del av den):
Wafa har under ett antal år bidragit till att Linköping kan vara ett samhälle där många olika grupper av människor kan leva tillsammans, respektera varandra och hämta kraft i varandras olika kunskaper och erfarenheter.

Wafa kombinerar förmågan att vara drivande med en stor portion omtänksamhet och delar generöst med sig av sina kunskaper till många, inte minst barn och kvinnor.Ett stort grattis till dig Wafa och lycka till i din fortsatta verksamhet!

/Carina

måndag 13 december 2010

Lucia på VretagymnasietEnligt tradition så firas Lucia i vårt ridhus - med lite jippo innan!
I år var det soffgänget, som sitter på vagnen efter traktorn, som ledde lusseprogrammet. Men innan Lucia kom så var det bla. "skidåkning" efter häst och tävling mellan "smal" häst och "tjock" häst.