söndag 22 november 2009

Vill vi ha röster från Landsbygden?

Jag har tidigare skrivit om mitt ställningstagande till alkohol, och jag kommer göra det nu också.

I mina tidigare inlägg, dels om gårdsförsäljning, dels om Almedalen, så känner jag att jag vill följa upp dem med detta inlägg.

* Jag vill ha kvar Systemet, men inte monopolet, jämför Apoteksmonopolet som vi nu äntligen slipper.

* Jag vill att företag på landsbygden ska kunna sälja sina produkter!

Vi har ett eget bryggeri (eller hade) som kunde sälja sitt öl via Systemet...... men nu gör de inte det längre och det fina östgötska ölet kommer då inte alls ut på marknaden, så har Systemet bestämt!

* Jag håller hårt på 20-års gränsen, på Systemet och gärna på restauranger också!

Och då blir jag bedrövad när jag läser om att alkoholen flödar fritt under Almedalsveckan.... se äldre inlägg. Var fanns då alla folkpartister?

* Jag och min man har tagit ställning till att bilkörning och alkohol inte alls går ihop.

Dricker inte ens öl/cider från livsmedelsaffären, om jag ska sätta mig i bilen direkt efter. Dricker jag vin på kvällen, så kör jag inte alls dagen efter!

Jag har stor förståelse för den diskussion som var i går på Folkpartiets Landsmöte och även den diskussion som var på Facebook, bland oss från Fp, för det var lika många olika åsikter på FB som i Växjö.

Jag såg också flirten från Centerpartiet (på FB) att vi ska tillåta gårdsförsäljning, och där är nog jag också centerpartist....... för jag tycker att vi är för dåliga på att fånga upp företagen på landsbygden.

Ena minuten pratar vi väl om småföretagare och i andra minuten så vill vi inte alls se till deras behov av att kunna bredda sig och stå på flera ben. Jag tycker att vi tappar en stor grupp av småföretagare genom att avslå denna begäran.

Det handlar om egen produktion och fortsätter Systemet med med sitt monopol - att de bestämmer vad som ska säljas och inte vad vi kunder efterfrågar - så får vi antagligen inte alls smaka dessa viner.

Jag har under drygt 20 år arbetat på Naturbruksgymnasiet och har en nära kontakt med dem som nu denna diskussion berör, både lantbrukare och våra ungdomar (som vi ska ha 20 års gräns till)

En som funderat en hel del efter gårdagens diskussion om gårdsförsäljning, och om alkohol överhuvudtaget.
En som vill ha din röst 2010/Carina

Inga kommentarer: