lördag 13 februari 2010

"Bloggkramp"

Om man nu kan få skrivkramp så kan man väl få bloggkramp?

Det är periodvis jobbigt med bloggandet, känner att jag måste vara produktiv jämt, och jag är nog inte en skrivande person till min natur... egentligen.
Jag är ju mattemänniska och har fått lära mig att använda det skriftliga språket mer nu med bloggen.

Ni som följer mig har nog sett att jag länkar både högt och lågt nu, men det beror mer på att vi inom folkpartiet stöttar varandra när det gäller nationella frågor... som när Birgitta blev ny EU-minister......

Men jag vill också skriva om lokala frågor och ofta blir det då utifrån min egen vardag. Jag fångar ju upp en hel del på min arbetsplats och inom mina politiska uppdrag.

I dag lurade jag ut min man på landsbygden, eller rättare sagt skogs- och mellanbygden. Fortfarande inom kommungränsen men i ett område som jag inte åkt så mycket i. Annars har vi kuskat runt en hel del på mindre vägar, jag och min man, speciellt när jag var ute och övningskörde för några vintrar sedan. Men inte i denna del av kommunen.

Vi var på besök i en levande skogsbygd och träffade boende som är oroliga för sitt boende och sin vardag. Jag var där som politiker men även som arbetskamrat till en av de drabbade.
Mycket oro för vad som kommer att hända i framtiden och om de kommer att kunna behålla sitt boende.

Ett boende som kan bli begränsat av skyltar, restriktioner och där man går miste om ett acceptabel boendemiljö.
Eventuellt kan de inte alls behålla sina hem alls och om de måste sälja så har värdet på huset minskat.

Mina bristande kunskaper om denna del av Linköping gjorde att min passagera sa "Vad bra att ni båda ser det".... för vi var förvånade att de var så många gårdar och byar. Och dessutom alla sommarstugor som vi inte kunde se pga. snöiga vägar.

En levande skogsbygd med bla. hästgårdar och där många barnfamiljer har bosatt sig. Ett område som idag är populärt för naturintresserade, som vill ut och ex. bada... kommer de att få fortsätta med det?

Inom detta område finns många skolbarn, som skjutsas på dessa vägar som kan få restriktioner... hur kommer det att gå? Kommer de att få ta med sig kompisar hem?
Och vad händer om min arbetskollega vill ta med emot besökare som inte har svenskt pass?


Jag kommer att fortsätta med denna följetong som får sitt nästa avsnitt på tisdag, då jag ska ställa en fråga som ledamot på kommunfullmäktige.

Tack Pernilla, Randi och Ulf för att ni guidade runt två stadsbor som inte alls varit i ert fina område förut./Carina

2 kommentarer:

Gösta Gustavsson Linköping sa...

Kul att du nu besökt norra delarna av Ljung. Här har man ju i många år fört kampem mot utvidgningen av Kvarn/Prästtomta skjutfält. Trevliga områden att besöka sommartid för svamp och bärplockning och bad i Hultsjön och Sibborpssjön
tycker
Gösta Gustavsson

Carina Boberg sa...

Ja, det var kul att få lära känna en ny del av kommunen.
Dina trakter, med stugan?

Mvh Carina