lördag 29 maj 2010

"Låt inte facket stoppa reformerad A-kassa"

Så skriver Corren i dagens Ledare.

"Nu när Folkpartiet blåser nytt liv i diskussionen om en statlig, obligatorisk a-kassa så bäddar det för strid"

Jag skrev igår ett inlägg om allmän A-kassa och det blir ju lite extra tyngd i dag när även Corren skriver om Folkpartiets kamp!

Jag kommer här att plocka i delar av "texten" markerade så ni vet vad som är Corren och vad som är jag.

"Om inte fackföreningingsrörelsen redan är mobiliserad inför höstens val så kommer denna infekterade fråga vara den tändande gnistan."

Vi folkpartister bugar och tackar - för här kommer vi gå fram mot en seger. A-kassan ska inte längre hänga ihop med facket! Den perioden är nu slut då de kunde bestämma över denna fråga, allena!

""Regeringens syfte med reformen var att göra det mer lönsamt att arbeta, något som också borde ligga i arbetarnas intresse. Men den osakliga kritiken visar med all tydlighet att facket inte tvekar att sätta stopp för nödvändiga samhällsförändringar för att bevara sina egna privilegier."

Facket går ut med att allt som regeringen gör angående A-kassan är till ondo, för arbetarna. Men för att behålla sina medlemmar går facket emot alla förslag på förändringar även om det skulle vara bra för de som är medlemmar idag...allt för eget syfte!

"Men frågor om fackföreningarnas roll i samhället bör inte kopplas samman med arbetslöshetsförsäkringen. Det är tvärtom logiskt att skilja funkionerna åt."

När avgiften till facket höjdes, stannade jag kvar - just för A-kassan. Och idag står det 1, 5 miljoner svenskar utanför A-kassan, men det måste väl vara ett eget val?
Precis som att man väljer att säga upp hemförsäkringen för det har aldrig brunnit i detta hus...vet att den haltar lite men just därför är det viktigt att se A-kassan som en del av det välfärdssystem som vi har i Sverige.

Allmän sjukpenning och allmän A-kassa - ifall oturen är framme!

Folkpartist!/Carina

Rasmus har också skrivit om det styrkebesked vi lämnar! Per har också skrivit om detta ämne.

Inga kommentarer: