fredag 9 juli 2010

Sociala medier i Almedalen 2010

Var med på en paneldebatt OBS Länkat! nu på morgonen om vitsen med blogg, Facebook, Twitter mm

Och jag är nog en mycket stor novis i denna värld och okunnig i många frågor...fanns många begrepp som jag inte alls hängde med på. Även naiv för jag tycker att min blogg är bra!

Men jag känner mig lite kränkt!

När Alexander Bard, som leder paneldebatten, ifrågasätter oss småbloggare...för det vad jag anser han gjorde...så har nog inte han varit i min värld. Jag är inte någon kändis, varken i Sverige eller inom bloggosfären, och det är inte därför jag bloggar!

När han ställer "dumma" frågor till Martina Lind, som har Politometern, så fattar jag inte riktigt vad han menar...men jag rör mig ju inte i hans värld!

Nu måste jag erkänna - ja, jag länkade hej vilt i börja...men det var ju så kul!
För mig som är helt ny i denna bransch så behövde jag få ett nätverk..och det fick jag! Och så mycket kunskap!

Jag kan genom FB och bloggen (politometern, Knuff, liberalabloggar) nu se vad som händer i den stora världen!
Och berätta för dem som inte är här på Almedalsveckan...för det var också något som han undrade över...varför skriver vi "Alla är ju här"????

Jag är en enkel fritidspolitiker inom kommunen, jobbar och försöker få tid till mig själv och min familj....jag tycker jag gör ett bra jobb med min blogg idag och jag har även ett innehåll....jag länkar inte alls jämnt för att få upp siffrorna (men det var inget kul när jag halkade ner till under de 50 bästa...)

Jag kommer, trots Alexanders åsikter, fortsätta mitt enträgna arbete med bloggen.

Kommer att fortsätta länka till olika personer beroende på vad som skrivs om och jag hoppas att du fortsätter läsa min blogg.
Sedan kan jag tänka mig att om ett år så har jag blivit ännu duktigare och kanske även lärt mig ny teknik...jag har ju nyss blivit med bärbar dator...får ta en sak i taget!

Nu ska Bloggcafét H12 stänga för denna vecka och jag ska köpa lite lunch på vägen hem till min man!/Kram Carina

8 kommentarer:

Ann-Cathrin Larsson sa...

Men! Jag kan nästan känna din irritation och att du känner dig ledsen över vad Bard levererade.
Carina,,Du VET att Bard har sin högst egna uppfattning om saker och ting och att han är känd innebär inte att han har mer rätt än någon annan.
Jag vet inte vad han sa om att länka osv men det är ju så vi får igång bloggläsandet. Så gott som alla bloggar jag läser länkar hej vilt till andra.

Och ALLA är inte i Visby! Jag har haft stor glädje av bloggandet därifrån när jag har velat få en insides aspekt på en fråga.

Stå på dig Carina och låt verkligen inte Bard göra det.
Har du adressen till hans blogg förresten? Jag visste inte att han hade en blogg, såvida han inte bara skriver i Liberati.
Kram

Helena von Schantz sa...

Carina, du är en positiv kraft för Folkpartiet när det gäller sociala medier och du ska absolut fortsätta med det du gör.

Nu har jag inte hört seminariet, men en sak jag har tänkt är att det framför allt är väljarna vi vill nå, men idag bloggar vi rätt mycket för varandra. Det är absolut inte bortslängt för vi bildar opinion inom politiken också, men det vinner knappast några val.

Min egen kompromiss är att länka flitigt, men bara skriva om sådant som verkligen engagerar mig.

Peter Andersson sa...

carina. Självklart ska du fortsätta. Var själv på seminariet o skrev ner några tankar. En var att den där länkdebatten upptar en absurd del av debattiden för en del blogg-aktiva. Främst de som varit med länge...Fortsätt!

peter

Carina Boberg sa...

Hej alla som hejar på mig! Vad glad jag blir

@Ann-Cathrin:Vet inte om Alexander har en egen blogg...ska kolla!

@Helena: Och Bard vet ju inte vilka läsare jag har....men jag förstår till viss del hans kritik mot länkandet. Men enligt Martina så sållas de bort som bara sitter och länkar till varandra

@Peter: Kul att du har varit inne på min blogg...vad heter din? Vill gärna läsa den.

Min blogg är lite som en egen uppslagsbok för mig också...mycket lättare att hitta saker på min egen blogg än att gå in på andras. Sedan vet jag att jag behöver utveckla min skrivförmåga...men vad mer kan man begära av en mattelärare :)

Men att skriva för de som inte finns i Almedalen...det behöver nog Bard upptäcka!

Kram till er alla/Carina

Lisbeth Kågö sa...

Forsätt blogga Carina! Jag gör det också och är inte duktig som du, men jag skriver av mig mina tankar, det underlättar för mig.

Carina Boberg sa...

Tack Lisbeth
Vad skönt det känns att det är tillåtet att "få skriva av sig"

kram Carina

Peter Andersson sa...

Carina. Min blogg heter Peter Andersson- med rätt att tycka
http://peterlandersson.blogspot.com/

En snabb visit räcker för att notera min partitillhörighet, (S) :-)

p

Carina Boberg sa...

Hej Peter
Fick problem med at publicera din sista kommentar....bloggen tog inte den först.

Men nu funkade det! (hade tänkt skriva in den själv annars)

Tack för din bloggadress, kul att läsare från "andra sidan", ska gå in och titta på din blogg.

Mvh Carina