onsdag 5 maj 2010

Glyttingebadet, i sommar?

Har förut skrivit här på bloggen om Glyttingebadet, se tidigare inlägg.

I fredagens Corren fanns ett inlägg som jag skickade in ett svar på. Nu kan jag inte länka, så ni för ursäkta mig om det nu blir mycket text...

Insändaren som jag svarade på:
"Jag läste häromdagen i Corren att Linköpings kommun skall satsa pengar på baden i Linghem och Vikingstad. Det är ju toppen. Samtidigt känns det väldigt fel att man inte satsar på Glyttingebadet. Badet som finns intill vägen mellan Skäggetorp och Ryd.
Barnen som bor i dessa områden behöver verkligen ett bad som de kan gå till. Detta bad står bara och förfaller och det känns helt fruktansvärt. I sommar skall en aktivitetspark byggas i Skäggetorp. En helt rätt satsning.
Men ekonomiskt borde man också ha räknat in Glyttingebadet även om det geografisk ligger en bit bort. Jag tror det finns många arbetslösa ungdomar och äldre som gärna skulle vilja jobba där. Hoppas att det inte är för sent att tänka. PETER"


MITT SVAR:
Jo, vi vill gärna starta upp Glyttingebadet. Goegrafiska utskotten i Ryd och i Skäggetorp har tillsammans med bl.a. Hyresgästföreningen bildat en ”Glytttingegrupp”
Vi har på mandat från kommunen förhandlat med ägaren till badet om att få arrendera det. Men det krävs ju två partner för att det ska bli något avtal.
Vi beklagar verkligen att vi inte fått till det och hoppas nu på att ägaren själv kör igång badet för våra unga. Jag håller helt med dig Peter!

Gu Ryd, GU Skäggetorp via Carina Boberg


Detta svar ledde till att Corren tog kontakt med mig dagen innan svaret kom in. Och det i sin tur ledde till en artikel som finns i dagens Corren. (hänger ni med...?)

Nu var jag inte själv med på sista mötet med ägaren, så därför lämnade jag över telefonen till Birgitta Johansson, vice ordförande i GU Skäggetorp (en mycket duktig kvinna!)

Vår förhoppning är nu att ägaren och kommunen kommer överens om en peng! Vi i Glyttingegruppen har nu bara jämnat marken för vidare samarbete...och som vi verkligen hoppas på!

Som Peter skrev i sitt inlägg....arbetslösa ungdomar och vuxna...perfekt för våra arbetskooperativ i Ryd och Skäggetorp att få vara med här. Allt för stadsdelsutvecklingen!

Håll tummarna!/Carina

1 kommentar:

Carina Boberg sa...

Fick beröm i dagens Corren!

Tack Peter/Carina